Atšventęs su komanda po pertraukos laimėtą „Betsafe-LKL“ čempionų titulą L.Birutis kartu su „Žalgiris TV“ pasidalijo savo mintimis apie sugrįžimo į „Žalgirį“ sezoną.

„Nelengvas sezonas. Tiek man, tiek kitiems žaidėjams. Man tai buvo pirmas toks sezonas, kai turėjau tiek daug rungtynių ir tokį intensyvų grafiką. Visąlaik, kur žaisdavau anksčiau, turėdavau tik po vienas rungtynes per savaitę, kartais, išimtinais atvejais, dvejas. Čia ir kelionės Eurolygos, o po dvigubų Eurolygos savaičių laukdavo ir LKL susitikimai. Manau, tas didelis rungtynių skaičius buvo ir geras dalykas.

Buvo juokinga klausyti ekspertų, kurie sakė, kad išmokau žaisti nugara. Visą karjerą taip žaisdavau.
Laurynas Birutis

Kartais po prastesnių susitikimų greitai laukia kitos rungtynės, kuriose gali atsigriebti ir būti geresnis. Ateini su visai kitokiomis mintimis, bandai eiti į priekį. Sezono pradžia buvo kiek sunkesnė po to, kai jau sveikas grįžau į Eurolygos lygį. LKL viskas paprasčiau, bet Eurolyga – kitas lygis, kitokios rungtynės. Kai apsipratau, viskas buvo gerai“, – tvirtino L.Birutis.

Laurynas Birutis

Šį sezoną Eurolygoje L.Birutis vidutiniškai per 13 minučių ant parketo įmesdavo po 5,4 taško, atkovodavo po 3,1 kamuolio ir rinkdavo po 7,1 naudingumo balo. Krepšininkas surengė ne vieną įspūdingą pasirodymą, o sezono viduryje pasižymėjo 27 naudingumo balų pasirodymu dvikovoje Kaune su Stambulo „Fenerbahče“.

„Eurolygoje buvo sunku atrasti žaidimo ritmą, nes žaisdavau nedaug, kelių minučių atkarpomis. Į ritmą ir pasitikėjimą vėliau padėjo įeiti LKL rungtynės, o tai persidavė į Eurolygos susitikimus.

Buvo juokinga klausyti ekspertų, kurie sakė, kad išmokau žaisti nugara. Visą karjerą taip žaisdavau. Aišku, tai priklauso ir nuo trenerio, nuo žaidimo plano, nuo varžovų. Kitos komandos būna visiškai susispaudusios baudos aikštelėje. Tada būna labai sunku ten žaisti ir ieškoma kitų kelių atakuoti. Treneriai labai mane palaikė. Individualiai daug dirbome su Tučiu (T.Saboniu – zalgiris.lt)“, – kalbėjo vidurio puolėjas.

L.Birutis, vertindamas visą komandos sezoną ir savo indėlį, tikino, kad po prastesnių rungtynių stengdavosi atsiriboti nuo negatyvių minčių žinodamas, kad kiekvienose rungtynėse žalgiriečių gretose gali išauti vis kitas žaidėjas.

„Svarbiausia reikia suprasti, kad nėra lengvų rungtynių. Reikia suprasti ir savo rolę. Kiekvienas žaidėjas nemes po 15 taškų. Reikia suprasti, kad gali būti rungtynių, kai nepakilsi nuo suolo, nes susitiksi su neparankiu varžovu. Galbūt treneriai mato žaidimo planą kitaip. Svarbiausia per daug blogų minčių neįsileisti į galvą, o kiekvieną dieną atėjus dirbti ir pasitikėti savimi“, – tikino L.Birutis.

Žvelgdamas į kitą sezoną ir toliau „Žalgiryje“ rungtyniausiantis L.Birutis, teigė, kad prognozuoti komandos galimybes kito sezono Eurolygoje bus be galo sunku.

„Tiek mūsų, tiek kitų Eurolygos komandų laukia nauji iššūkiai. Komandos komplektuosis, keisis žaidėjai, keisis treneriai. Ta lyga tikrai kiekvienais metais stiprėja ir darosi įdomesne. Sunku kažką prognozuoti. Mus irgi prieš šį sezoną buvo nuprognozavę į paskutinę vietą, bet matome, kaip viskas susiklostė. Svarbiausia bus įrodyti viską iš naujo“, – situaciją vertino L.Birutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją