Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače klaipėdiečiai namie 95:75 (13:24, 22:24, 20:27, 20:20) neatsilaikė prieš Kauno „Žalgirį“ (17-2).

Tai – devintoji „Žalgirio“ pergalė iš eilės „Betsafe-LKL“. Pastarasis pralaimėjimas buvo patirtas lapkričio 27 dieną, beje, prieš tą patį „Neptūną“.

Klaipėdiečiai per pastarąsias septynerias rungtynes krenta šeštą kartą.

Žalgiriečiai uždavė gerą toną rungtynėms ir atitrūko (22:9), o prie to svariai prisidėjo legionieriai: Kevarriusas Hayesas, Keenanas Evansas ir Edmondas Sumneris. Ignas Sargiūnas ir Timas Lambrechtas stengėsi, kad „Neptūnas“ pernelyg neatsiliktų (19:31), bet kitokių minčių turėjo tritaškius pataikę žalgiriečiai – 39:23. Po pirmosios mačo dalies kauniečiai pirmavo 48:35.

Po pertraukos skirtumas augo (52:35), puolime sunkiai sustabdomas buvo Laurynas Birutis. Tiesa, Ąžuolas Tubelis saugojo klaipėdiečius nuo triuškinamo atsilikimo (45:59), gerai realizuodamas baudas, nors intrigos atkurti „Neptūnui“ labiau taip ir nepavyko.

Maža to, kėliniui einant į pabaigą Zsomboras Maronka gavo techninę pražangą, ji skirta ir „Neptūno“ suolui.

Prieš paskutinį kėlinį „Žalgiris“ jautėsi gana ramiai (75:55). Kontrolės iš savo rankų Andrea Trinchieri auklėtiniai nepaleido ir laimėjo užtikrintai.

„Neptūnas“: Ąžuolas Tubelis 25, Ignas Sargiūnas 11, Martynas Pacevičius 11, Thomasas Rutherfordas 8, Matas Vaitkus ir Žygimantas Janavičius 5 (11 rez. perd.).

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 17 (8 atk. kam.), Kevarriusas Hayesas 12 (7 atk. kam., 22 n.b.), Keenanas Evansas ir Rolandas Šmitas – po 11, Brady Manekas 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją