Kol kas nėra aišku, ar ant parketo išbėgs dar vienas pastaruoju metu dėl asmeninių priežasčių nesitreniravęs žaidėjas Kimas Tillie. „Olympiakos“ vairininkas galėjo pasidžiaugti bent tuo, jog rungtyniauti galės Nikola Milutinovas, kurį pastaruoju metu stabdė nugaros skausmai.

Visi trys reguliariojo sezono pabaigą tikrai praleisiantys aukštaūgiai yra kertiniai Graikijos klubo priekinės linijos ramsčiai, prisidedantys prie pergalių ne tik taškų, bet ir atkovotų kamuolių gausa.

Naudingiausiai „Olympiakos“ gretose Eurolygoje žaidžiantis G. Printezis šį sezoną per mačą įmeta po 12,6 taško ir atkovoja po 5,5 kamuolio, Jamelas McLeanas pelno po 8,4 taško ir atkovoja po 4,7 kamuolio, o Kostas Papanikolaou renka po 8,2 taško ir sugriebia po 4,5 atšokusio kamuolio.

„Rytojaus rungtynėse mūsų laukia sunki misija, nes neturime pajėgiausios sudėties. Mums nepadės mažiausiai trys krepšininkai. Ypatingai nusilpo mūsų priekinė linija. Turime plačią sudėtį, bet labai negerai, jog iš rikiuotės iškrito tiek daug vienos pozicijos žaidėjų.

Jamelas McLeanas dvi dienas praleido ligoninėje, dabar jis labai silpnas. Giorgiosas Printezis ir Kostas Papanikolaou taip pat nesitreniravo, o Kimo Tillie koja yra ištinusi. Kiti žaidėjai turi pasitempti, bet nežinau, kaip tai pavyks. Pamatysime rytoj“, – sakė I. Sfairopoulosas.

Bendraudamas su žurnalistais iš Lietuvos treneris pirmiausia padėkojo Jonui Kazlauskui, kurio asistentu graikas yra dirbęs „Olympiakos“ ir Maskvos CSKA klubuose bei Graikijos nacionalinėje komandoje.

„Prieš pradedant kalbėti apie rytojaus rungtynes, norėčiau pasinaudoti galimybe ir pasakyti, kad labai gerbiu Lietuvos krepšinį. Asmeniškai, norėčiau padėkoti vienam geram savo draugui treneriui Jonui Kazlauskui, kuris labai padėjo mano kaip trenerio karjerai. Jis padarė man labai gerą įtaką. Noriu viešai pasakyti, kad esu jam labai dėkingas už visą man suteiktą pagalbą“, - kalbėjo I. Sfairopolousas.

Kalbėdamas apie būsimas rungtynes strategas pabrėžė, jog „Žalgiris“ nusipelnė Eurolygos reguliariajame sezone užimti aukštą vietą, todėl išretėjusios Pirėjo ekipos laukia labai sudėtingos rungtynės.

„Žinome, kad „Žalgiris“ žaidžia puikų sezoną. Ši komanda nusipelno užimti aukštą vietą reguliariajame sezone, nes ji žaidžia labai gerai visą sezoną. Tiesa, gerai žaidžiame ir mes, tikrai nusipelnėme atkrintamosiose varžybose turėti namų aikštelės pranašumą. Norime baigti sezoną dar viena pergale, nors tai padaryti prieš „Žalgirį“ bus tikrai nelengva.

Pabandysime keletą naujų dalykų, kurių dėka prisitaikysime žaisti su tokia sudėtimi, kokią turime. Stabdyti „Žalgirį“ bus sunku, nes jie žaidžia labai komandiškai ir puikiai žino, ką daryti. Šaras duoda savo auklėtiniams gerus nurodymus, todėl jie nuostabiai rungtyniauja tiek puolime, tiek ir gynyboje. Su tokia komanda kovoti sunku“, – pasakojo I. Sfairopoulosas.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ ekipos po ketvirtadienį pasibaigusių Eurolygos rungtynių susitiks turėdamos daugiau informacijos apie potencialius varžovus ketvirtfinalyje. I. Sfairopoulosas mano, jog tai nėra teisinga, tačiau vargu, ar tai galima pakeisti.

„Paskutiniajame ture visos komandos turėtų žaisti vieną dieną, vienu laiku. Tiesa, tai sunku įgyvendinti dėl televizijos transliacijų teisių. Televizija nori Eurolygą transliuoti dvi dienas, bet turnyro sistemai tai nėra gerai“, – kalbėjo treneris.

Atsisveikindamas treneris teigė nesitikintis, kad penktadienį Taikos ir draugystės sporto rūmai bus užpildyti sirgalių. Graikams tai bus didysis penktadienis prieš Velykas, todėl daugybė fanų vietoj rungtynių rinksis bažnyčią.

Tuo metu „Olympiakos“ gynėjas iš JAV Brianas Robertsas tinklalapiui Krepšinis.lt paaiškino, kodėl Pirėjo ekipa per pastarąjį mėnesį pralaimėjo tris mačus į Eurolygos atkrintamąsias varžybas nepatekusioms komandoms bei teigė, jog „Žalgiris“ traumų išretintiems graikams gali būti sunkiai įkandamas riešutas.

„Visos komandos nori nugalėti „Olympiakos“. Mus nugalėję varžovai į aikštelę žengdavo su didesne energija. Turime iš tų pralaimėjimų pasimokyti ir į kiekvienas rungtynes žiūrėti rimtai. Ypač, kai susitinkame su tokiais varžovais kaip „Žalgiris“.

Kauno ekipa yra labai gerai subalansuota ir puikiai treniruojama. Žalgiriečiai žaidžia labai komandiškai, o praradus kelis svarbius žaidėjus mums bus labai sunku sustabdyti varžovus. Turime būti labai gerai pasiruošę“, – dėstė B. Robertsas.

„Olympiakos“ ir „Žalgiris“ ginklus paskutiniajame Eurolygos ture surems penktadienį 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)