Šeimininkai pirmavo kone visas rungtynes. Nors ketvirtame kėlinyje žalgiriečiai buvo išlyginę rezultatą (61:61), „Lietuvos rytas“ vėl spurtavo ir laimėjo rezultatu 82:73.

Eurolygoje ir kur kas galingesnius oponentus iš klumpių vertusį „Žalgirį“ vilniečiai įveikė trečią kartą per 7 tarpusavio susitikimus šiame sezone.

„Eurolyga pasibaigė, užmirškite ją. Viskas, jos nebėra, yra LKL, yra „Lietuvos rytas“, kuris nori ir gali žaisti gerai, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos čempionų puolėjas Edgaras Ulanovas. – Serija ilga, gali būti visokių rungtynių. Net neįsivaizduoju, kiek jų dar bus tokios įtemptos.“

Jo nuomone, „Žalgiris“ per vėlai sureagavo į varžovų pasiūlytą atletišką žaidimą, paremtą fizine kova.

„Lietuvos rytas“ buvo labiau pasiruošęs kontaktiniam krepšiniui, ir tai mums kišo koją, ypač pirmoje rungtynių pusėje. Kaune po pertraukos pradėjome žaisti agresyviau, ir to pakako, o išvykoje buvo per maža. Per vėlai susiėmėme, atsakėme „Lietuvos rytui“ tuo pačiu. Nors pabaigoje rezultatas galėjo pasisukti į bet kurią pusę. Reikėjo pataikyti metimu daugiau, apsiginti, ir to galbūt būtų gana“, – svarstė 15 taškų pelnęs krepšininkas.

„Maniau, kad apie „Lietuvos rytą“ žinome viską. Bet varžovai turi gerų žaidėjų, kurie moka nustebinti. Kaskart, kai pasivydavome juos ir išlygindavome rezultatą, jie pataikydavo beprotiškų metimų. Be to, kai kurie teisėjų sprendimai buvo blogi. Tačiau apie juos neišsiplėsiu, tai irgi yra žaidimo dalis“, – pridūrė Kauno ekipos legionierius iš Serbijos Vasilije Micičius.

Pastarasis vienintelis iš „Žalgirio“ gynėjų grandies sugebėjo surinkti dviženklį taškų skaičių – 11.

Kauniečiai per rungtynes pataikė vos 3 tritaškius iš 18 (17 proc.). Per visą sezoną tiek LKL, tiek Eurolygoje prasčiau iš trijų taškų zonos Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svaidė tik kartą – dar praėjusį spalį mače su Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) tikslą pasiekė 3 tolimi metimai iš 19 (16 proc.).

Be toliašaudės artilerijos paramos likusiems „Žalgirio“ aukštaūgiams ir veržtis mėgstantiems žaidėjams atakuoti tapo dvigubai sunkiau, nes „Lietuvos rytas“ gynyboje galėjo ramiai susitelkti ties pagrindiniais varžovų ginklais po krepšiu.

„Lietuvos ryto“ žaidėjai sąmoningai bando „užkimšti“ baudos aikštelę ir leidžia mums atakuoti iš tolimesnių distancijų. Ką gi, mūsų tritaškininkai – vieni geriausių Eurolygoje. Neabejoju, kad kitose rungtynėse pataikysime geriau“, – komentavo V. Micičius.

Vis dėlto serbas įžvelgė opesnę savo komandos bėdą, kamavusią Vilniuje.

„73 pelnyti taškai – visai neblogai. Mūsų problema buvo gynyba. Pasimokėme, kitose rungtynėse turėsime būti labai agresyvūs nuo pat pradžių. Juk prieš finalą turėjome daugiau laiko pailsėti ir pasiruošti, esame „šviežesni“ ir turime tuo pasinaudoti“, – formalumu tapusią trumpą LKL pusfinalio seriją su „Lietkabeliu“ prisiminė V. Micičius.

Išlyginus serijos iki keturių pergalių rezultatą (1-1), kova dėl LKL aukso žiedų vėl tęsis Kaune. Kitas finalo mačas vyks ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)