Pirmuosius „Žalgirio“ taškus pelnė puikiai nugara sužaidęs Edgaras Ulanovas, kuris ne tik įmetė dvitaškį, bet ir išprovokavo pražangą. Puskablį įmetė Darius Songaila (5:0), o po rezultatyvaus Maaliko Waynso perdavimo pasižymėjo į baudos aikštelę įkirtęs Tomas Dimša – 7:2. Tuomet sekė penki iš eilės Minsko ekipos taškai, lyginę rezultatą – 7:7. „Žalgiriui“ persvarą sugrąžino sėkmingas aukštaūgių žaidimas – baudą realizavo D. Songaila, keturias – Artūras Gudaitis, o nuo suolo pakilęs Robertas Javtokas pataisė netikslų komandos draugo metimą (14:11). Per likusį laiką žalgiriečiams pralaužti varžovų gynybos nepavyko ir po pirmojo ketvirčio švieslentėje degė lygus rezultatas – 14:14.

Antrojo kėlinio pradžioje Jamesas Andersonas atliko galingą bloką, o po šešias minutes trukusią tylą nutraukė du R. Javtoko taškai. Tuomet „Tsmoki“ krepšininkai atsakė keturiais taškais bei pirmą kartą išsiveržę į priekį privertė minutės pertraukėlės prašyti „Žalgirio“ trenerių štabą – 16:18. Lietuvos čempionams ir toliau sunkiai sekėsi rinkti taškus iš žaidimo, o įsidrąsinę svečiai įpusėjus kėliniui buvo susikrovę 5 taškų pranašumą – 25:20. Agresyviai tiek puolime, tiek gynyboje žaidę kauniečiai tikslių baudų metimų dėka sumažino deficitą iki minimumo (24:25). Laikinasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius ir toliau puikiai išnaudojo pranašumą baudos aikštelėje. Keturis taškus surinko D. Songaila, baudos metimus pataikė A.Gudaitis, o M. Waynsas sėkmingu reidu arčiau krepšio pratęsė kauniečių spurtą iki 12:0 – 32:25.

Pirmą kartą rungtynėse pasirodęs Donatas Tarolis tęsė sėkmingą žalgiriečių atkarpą. Jaunasis aukštaūgis surinko keturis taškus po tikslių J. Andersono ir R. Javtoko perdavimų – 36:28. Tačiau tada Minsko ekipa atsakė penkiais taškais ir pavojingai priartėjo (33:36). R. Javtokas dar kartą perėmė įžaidėjo rolę, o po jo perdavimo kamuolį iš viršaus įkrovė šeštąjį tašką iš eilės pelnęs D. Tarolis – 38:33. „Tsmoki“ kartą tiksliai metė iš toli, tačiau „Žalgirį“ į priekį truktelėjo legionieriai. M. Waynsas įmetė tritaškį, J. Andersonas, blokavęs varžovo metimą, nuskubėjo į priekį ir pelnė du lengvus taškus, o kitos atakos metu įmetė ir fantastišką tritaškį su sirena – 46:36. Nepaisant to, svečiai surengė dar vieną mini spurtą, po kurio minutės pertraukėlės prašė Š. Jasikevičius (44:46). Atkarpą 0:16 pralaimėję jo auklėtiniai per likusias 2 minutes surinko tik du taškus ir prieš lemiamą ketvirtį buvo besivejančiųjų vaidmenyje – 48:54.

Lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ pradėjo puikiu darbu gynyboje. Tris minutes varžovams neleidę pelnyti taškų šeimininkai patys surinko penkis – sudėtingą dvitaškį pataikė J. Andersonas, o Lukas Lekavičius smeigė tolimą metimą – 53:54. Pastarasis po minutės pertraukėlės dar ir išvedė žalgiriečius į priekį (55:54). „Tsmoki“ pirmuosius taškus pelnė prabėgus beveik keturioms minutėms, o į tai jiems sudėtingu metimu su pražanga atsakė Vytenis Lipkevičius, dar du pridėjo L. Lekavičius – 61:56. „Žalgirio“ gynyba ir toliau buvo nepralaužiama – blokais varžovus apdovanojo J. Andersonas ir A. Gudaitis. Tiesa, ir kauniečiai išgyveno taškų badą, tad rezultatas nesikeitė. Dėl turnyro nugalėtojų titulo užvirė nuožmi kova – J. Andersonas pelnė du sudėtingus taškus, o D. Songailos baudos metimai padidino pranašumą iki keturių (66:62). Likus minutei po puikaus M. Waynso perdavimo J. Andersonas be pasipriešinimo atliko dėjimą, tačiau svečiai neklydo mesdami iš dviejų taškų zonos ir išlaikė intrigą – 68:64. Lemiamu metu nedrebėjo R. Javtoko ir J. Andersono rankos, kurių tikslūs baudų metimai įtvirtino „Žalgirio“ pergalę rezultatu 72:64.

„Žalgiris“: Jamesas Andersonas 17 (4/5 dvit., 3 blk.), Lukas Lekavičius ir Darius Songaila (5 atk. kam.) po 9, Artūras Gudaitis 8 (2 blk.), Maalikas Waynsas, Robertas Javtokas 6 ir Donatas Tarolis (3/3 dvit.) po 6, Vytenis Lipkevičius 5, Edgaras Ulanovas 3, Tomas Dimša 2, Siimas-Sanderis Vene 1, o Artūras Milaknis, Vaidas Kariniauskas ir Laurynas Birutis taškų nepelnė.

„Tsmoki“: R. Freemanas 14, B. Mirkovičius 12 (2 per. kam.), A. Kudrautsau 11, E. Dowellas 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)