Kitą sezoną tris Baltijos šalis vienijančioje BBL turėtų dalyvauti 21 komanda. Kartu su Lietuvos, Latvijos ir Estijos klubais turnyre grumsis ir žaidimo BBL patirties jau turinti Tamperės „Pyrinto“ (Suomija) ekipa, o „Dinamo“ krepšininkų maršrutai į Pabaltijį nusidrieks pirmą kartą.

Anot R. Brazausko, Suomijos ir Rusijos atstovai patys prašėsi į lygą, į kurią, susiderėjus dėl startinio mokesčio, buvo priimti vienam sezonui. Kiek svečiams kainuos galimybė žaisti BBL, lygos direktorius neatskleidė.

„Visos komandos, kurios nėra iš trijų Baltijos valstybių, gali kreiptis ir prašytis priimamos į lygą, o valdyba sprendžia. Per dešimties metų istoriją buvo ne vienas toks pavyzdys: BBL žaidė ir Švedijos, ir Kazachstano, ir tos pačios Rusijos klubai“, – DELFI priminė R. Brazauskas.

Lygos naujokei „Dinamo“ kol kas nepavyksta susigrąžinti pozicijų, kurias ji užėmė maždaug prieš dešimtmetį. Rusijos krepšinio elitui tuomet priklausiusiame klube žaidė ir tokie Lietuvos krepšininkai kaip Robertas Javtokas, broliai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai, o 2005-2007 metais vyriausiuoju treneriu dirbo Rūtenis Paulauskas.

Vėliau klubas smuko į finansinę duobę ir šiuo metu rungtyniauja Rusijos „Superlygoje“, kurioje varžosi į VTB lygą nepatekusios šalies komandos.

„Pernai mačiau „Dinamo“ priešsezoniniame turnyre Druskininkuose. Tai yra gana aukšto lygio komanda. Manyčiau, kad ji bus viršutinėje lentelės pusėje, – naujokų pajėgumą įvertino R. Brazauskas. – Kam „Dinamo“ prireikė žaisti BBL? Negaliu kalbėti už juos, bet nujaučiu, kad jiems neužtenka rungtynių vietiniame čempionate, be to, klubas nori ir tarptautinių varžybų patirties.“

Tuo tarpu politinės potekstės, pastarosiomis savaitėmis ryškiai nudažiusios Lietuvos klubų dalyvavimą rusų kontroliuojamoje VTB lygoje, sprendime priimti „Dinamo“ į BBL R. Brazauskas neįžiūri. Paklaustas, ar geopolitinė padėtis ir įtempti santykiai tarp valstybių BBL atveju nebėra aktualūs, lygos direktorius tvirtino, jog situacijos – skirtingos.

„Paradokso nematau, nes BBL yra tarptautinė lyga, o ne vietinis čempionatas. Nematau čia problemos. Nė vienos komandos patys nekvietėme, jos pačios į mus kreipėsi“, – sakė buvęs ilgametis tarptautinės kategorijos teisėjas, kuris yra ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) direktorius.

Kitame BBL sezone su „Pyrinto“ ir „Dinamo“ turėtų varžytis po šešias komandas iš Lietuvos ir Latvijos bei septyni Estijos klubai.

Pastaraisiais metais prestižą praradusioje lygoje Lietuvai atstovaus Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“, „Prienai“, „Šiauliai“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kėdainių „Nevėžis“.

Tiesa, du pastarieji klubai dar laukia oficialaus atsakymo iš Maskvos ir BBL dalyvaus tik tuo atveju, jei jiems neatsiras vietos VTB lygoje.

Neoficialiomis žiniomis, žaisti turnyre atsisakius Vilniaus „Lietuvos rytui“ ir Klaipėdos „Neptūnui“, VTB lygos vadovybė veikiausiai nepriims ir silpnesnių Lietuvos ekipų paraiškų.

Kartu su „Lietkabeliu“ ir „Nevėžiu“ į VTB lygą taip pat prašėsi Alytaus „Dzūkija“, bet dzūkai rungtyniauti BBL nesiruošia bet kokiu atveju.

Reguliarusis BBL sezonas startuos spalio 14 d., o prieš tai keturios komandos Liepojoje (Latvija) susigrums dėl BBL taurės. Rugsėjo 27-28 dienomis kartu su šeimininkais kovos „Šiauliai“, „Ventspils“ (Latvija) ir Tartu „TU/Rock“ (Estija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)