Šį pavasarį 64-ąjį gimtadienį švęsiantis treneris priėmė Baku „Sabah“ klubo pasiūlymą ir artimiausius pusantrų metų darbuosis Azerbaidžane.

Šioje 10 milijonų gyventojų šalyje, o tiksliau – jos sostinėje, Kurtis jau yra laikęs derinių lentą savo rankose, kai 2002-2006 metais sėkmingai dirigavo tiek „Gala“ ekipai, su kuria keturis kartus tapo šalies čempionu, tiek ir Azerbaidžano rinktinei.

Praėjusią savaitę į Baku nuskridęs R. Kurtinaitis buvo sutiktas kiek kukliau nei prieš du dešimtmečius, kai jo laukė būrys žurnalistų, televizija į platų glėbį vos tilpusios gėlių puokštės.

„Pasijutau kaip šalies prezidentas, visur buvau vežiojamas ištaigingais automobiliais, su apsauga“, – prisiminė jis.

Tačiau azerbaidžaniečių pagarba 1988-ųjų Seulo olimpiniam čempionui ir 1992-ųjų Barselonos bei 1996-ųjų Atlantos bronziniam prizininkui niekur nedingusi ir šiandien.

Simboliška, kad titulą ginančios ir ABL pirmaujančios „Sabah“ (11-2) komandos pavadinimas vietos kalba reiškia „Rytas“. Taip pat besivadinančiam Vilniaus klubui R. Kurtinaitis yra ne tik vadovavęs (2008-2010 ir 2017-2018 m,), bet dar ir pats atstovavęs kaip žaidėjas (1998-1999 m.).

O dabar, jei likimas iškrės pokštą, jo auklėtiniai su Lietuvos „Rytu“ gali susitikti tarptautiniame fronte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)