„Fenerbahče“ išvykoje po pratęsimo 80:79 nukovė „Monaco“, laimėjo seriją 3-2 ir žengė į finalo ketvertą Berlyne (Vokietija).

„Nežinau, kaip dabar reikės nutupdyti lėktuvą Stambule. Bet tai bus legendinis skrydis. Geltonoji tauta, ruoškis Berlynui“, – šluostydamasis veidą žinutę į Turkiją siuntė nugalėtojų vairininkas Š. Jasikevičius.

Švęsdama komanda netaupė nei vandens, nei savo trenerio kostiumo.

Panašiai kliuvo ir rungtynių – o taip pat visos serijos – herojui. Nickas Calathes ne tik suvaržė pagrindinę konkurentų žvaigždę M. Jamesą, bet ir pats pratęsimo pabaigoje smeigė lemiamus tritaškius.

Žinodami graiko problemas atakuojant iš tolimos distancijos, „Monaco“ žaidėjai gynyboje rizikavo. Marko Guduričius du kartus surado nedengiamą N. Calathį, ir 37 proc. tikslumu iš trijų taškų zonos metantis įžaidėjas abusyk nubaudė varžovus.

Šeimininkai žaidė kitaip. Elie Okobo individualiomis pastangomis ketvirto kėlinio pabaigoje nukėlė kovą į pratęsimą, bet mėginimas vėl imtis iniciatyvos paskutinės atakos metu jau nebuvo sėkmingas, ir prancūzas pametė kamuolį.

Pasiteiravus, kodėl lemiamu metu „Monaco“ nustoja dalintis kamuoliu, D. Motiejūnas klausimą peradresavo treneriui Sašai Obradovičiui.

„Toks mūsų požiūris į krepšinį, tokiu būdu mes laimime ir pralaimime. Nesu čia tam, kad abejočiau tokia taktika.

Bet faktas, kad šiame sezone dar nieko nelaimėjome. Buvo daug varžovų, kurių mes rimtai neįvertinome, ir karma šįvakar mus pasivijo. Nelaimėjome nei Prancūzijos taurės, nei lygos taurės, nepatekome į finalo ketvertą. Taigi, neįgyvendinome nė vieno tikslo. Skausminga. Tikiuosi, kad komanda supras, jog dabar reikia rimtai susikaupti kovai dėl Prancūzijos čempionų titulo – daugiau mums nieko nebeliko“, – karčiai kalbėjo 16 taškų bei 8 atkovotus kamuolius surinkęs vidurio puolėjas iš Lietuvos.

Tuo metu S. Obradovičius turėjo mažai ką pridurti.

„Negaliu kritikuoti auklėtinių, tai buvo beveik kaip loterija. Puikiai žaidėme visą sezoną, bet paskutinio žingsnio pristigo. Mes visada rungtynių pabaigose patikime kamuolį savo kūrėjams, kurie jau turi priimti sprendimus.

Po fakto bepigu kalbėti, kad galima buvo sužaisti ir kitaip. Man labiau gaila dėl to, jog neatitvėrėme varžovus kovodami dėl atšokusių kamuolių anksčiau ir nepasinaudojome galimybės įgyti didesnį pranašumą“, – dūsavo specialistas iš Serbijos.

„Fenerbahče“ tapo pirmąja ekipa, kuriai pavyko laimėti lemiamas penktąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes svetimoje teritorijoje – prieš tai net 20 kartų iš eilės tokiais atvejais triumfuodavo šeimininkai.

Tiesa, jau po kelių valandų turkų pėdomis pasekė Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), išvykoje užtvėręs kelią „Barcelona“ (Ispanija) krepšininkams ir taip pat laimėjęs seriją 3-2.

Pusfinaliuose „Fenerbahče“ žais su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), o titulą ginantis Madrido „Real“ (Ispanija) – su „Olympiakos“.

Finalo ketvertas Berlyne vyks gegužės 24-26 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)