Jeigu B. Biyombo nebūtų nutraukęs sutarties su Toronto klubu, ateinantį sezoną „Raptors“ gretose jis būtų uždirbęs tik 2,9 mln. JAV dolerių. Kai kurių analitikų nuomone, dabar krepšininkas galės sudaryti naują kontraktą, kurio vertė galėtų siekti net ir 17 mln. JAV dolerių per metus.

Šį sezoną B. Biyombo per NBA rungtynes vidutiniškai rinko po 5,5 taško, atkovojo po 8 kamuolius ir blokavo po 1,6 metimo.

Visgi iš rikiuotės dėl čiurnos traumos iškritus Jonui Valančiūnui per atkrintamąsias varžybas aukštaūgis sėkmingai kompensavo lietuvį ir vidutiniškai per mačą rinko po 8,2 taško, krepšį atakavo 60 proc. taiklumu, atkovojo po 11 kamuolių ir blokavo po 2,1 metimo.

„Tokie dalykai visuomet yra išsprendžiami. Aš jau tai sakiau žmonėms, aš jau tai sakiau ir klubo generaliniam direktoriui Masai Ujiri. Žinoma, pinigai yra svarbu, tačiau galų gale tu vis tiek supranti, kad svarbiausias dalykas yra malonumas žaidžiant, o ne pinigai. Norėtųsi uždirbti daugiau, tačiau tuo pačiu aš savęs klausiu: „Ar man tikrai bus malonu kitur taip, kaip buvo čia?“. Miestas yra puikus, komanda yra puiku, o mes sugebame laimėti“, – prieš savaitę komentuodamas situaciją dėl savo atlyginimo kalbėjo B. Biyombo.

Tuo metu pats M. Ujiri tvirtino, kad pagrindinis klubo tikslas šią vasarą – išsaugoti DeMarą DeRozaną. Dėl šios priežasties savo gretose išsaugoti B. Biyombo gali neužtekti pinigų, net jeigu jis ir nereikalautų maksimalaus atlyginimo.

„Raptors“ pastaruoju metu jau aktyviai dairosi, kas galėtų pakeisti B. Biyombo. Į komandos treniruočių stovyklą šiuo metu yra pakviestas NBA naujokų biržoje dalyvauti planuojantis Domantas Sabonis, kuris pats neslepia noro prisijungti prie Toronto ekipos ir J. Valančiūno.

„Praėjusią vasarą Europos čempionate pirmą kartą su Jonu žaidėme vienoje komandoje, – sakė lietuvis. – Buvo labai smagu, jis yra puikus, juokingas vyrukas. Sulaukiau jo rūpesčio, todėl buvau labai patenkintas.

Su Jonu dar nesikalbėjau, žinojau, kad jis buvo užsiėmęs, nes žaidė atkrintamosiose varžybose. Nenorėjau jo trukdyti su savo reikalais. Būtų tikrai puiku žaisti vienoje komandoje. Žinau, kad Lietuvoje labai daug kas norėtų, kad žaisčiau „Raptors“ komandoje. Tačiau tai priklauso ne nuo manęs.“

NBA naujokų birža vyks birželio 23-iąją dieną Brukline. „Raptors“ ekipa turi 9-tąjį ir 27-tąjį šaukimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)