Rungtynės Panevėžyje prasidėjo rezultatyviu Vaido Kariniausko prasiveržimu ir tiksliu baudos metimu, po kurio lietuviai išsiveržė į priekį 3:0. Tiesa, tuoj pat Ukrainos krepšininkai tolimu metimu rezultatą išlygino, bet Mindaugas Kuzminskas dėjimu iš viršaus dar kartą išvedė lietuvius į priekį (5:3).

M. Kuzminskas ir toliau kėlė daugiausiai problemų varžovams puolime. Sužaidus 4 min. jis dar kartą pelnė dvitaškį su bauda, o Lietuvos rinktinė pirmavo 10:6.

Įpusėjus kėliniui abi komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis ir po 5 min. lietuviai pirmavo 15:11. Tiesa, po minutės pertraukėlės Lietuvos krepšininkai ėmė strigti ukrainečių gynyboje, o perėmę iniciatyvą varžovai 9 min. išsiveržė į priekį 21:19, bet baigiantis kėliniui Tomas Dimša dviem tiksliais baudų metimais rezultatą išlygino.

Antrą kėlinį sėkmingiau pradėjo Ukrainos krepšininkai. 12 min. jie pirmavo 26:23, bet V. Kariniausias pirmuoju taikliu tolimu metimu rezultatą išlygino 26:26.

Netrukus po tris taškus pridėjo Donatas Motiejūnas ir Deivydas Sirvydis, tad 15 min. Lietuvos rinktinė pirmavo 32:28, o po trijų V. Kariniausko baudų metimų šeimininkų persvara išaugo iki šešių taškų (35:29).

Pajutę žaidimo skonį lietuviai vis drąsiau veržėsi į priekį ir po M. Kuzminsko dvitaškio pirmavo 41:32, po Eimanto Bendžiaus rezultatyvaus žybtelėjimo 18 min. jau buvo priekyje 46:35.

Ir tai dar nebuvo pabaiga. E. Bendžius įsūdė dar vieną tritaškį, po to perėmė kamuolį ir užbaigė greitą ataką dėjimu iš viršaus, tad įpusėjus dvikovai Lietuvos rinktinė pirmavo 51:38.

Pirmoje rungtynių dalyje rezultatyviausiai žaidė 13 taškų surinkęs E. Bendžius, 12 pridėjo V. Kariniauskas, 10 pelnė M. Kuzminskas.

Trečią kėlinį rezultatyviomis atakomis pradėjo Donatas Tarolis, o po jo dvitaškio ir dviejų baudų lietuviai pirmavo 55:40, o 23 min. po efektingo dėjimo iš viršaus išaugo iki 17 taškų (57:40).

Įpusėjus kėliniui po Mato Jogėlos tritaškio lietuviai pirmavo 63:44, bet po ilgos pertraukos taškus pelnę ukrainiečiai kiek aptirpdė atsilikimą (63:47).

28 min. M. Kuzminskas taikliu metimu iš po krepšinio vėl truktelėjo Lietuvos rinktinę į priekį (67:51), tačiau ukrainiečiai nesutriko ir kelis kartus sėkmingiau sužaidę gynyboje baigiantis kėliniui sumažino atsilikimą iki 11 taškų (69:58).

Ketvirtą kėlinį dviem rezultatyviomis atakomis pradėjo M. Kuzminskas, dvitaškį pridėjo V. Kariniauskas ir sužaidus vos minutę Lietuva jau pirmavo 75:58.

D. Motiejūnas ir V. Kariniauskas įsismaginę ir toliau rinko taškus, o 33 min. Lietuva įgijo rekordinę 21 taško persvarą (79:58). Ukrainiečiai ir toliau strigo lietuvių gynyboje, o pastarieji užtikrintai didino persvarą ir 35 min. po T. Dimšos tritaškio pirmavo 86:58.

Įpusėjus paskutiniam kėliniui Ukrainos rinktinei galiausiai pavyko nutraukti taškų sausrą, bet į du varžovų baudų metimus tritaškiu atsakė M. Jogėla ir lietuvių persvara išaugo iki 29 taškų (89:60).

Per likusį laiką Lietuvos krepšininkai ramiai sutvarkė visus formalumus, baigiantis dvikovai pasismagino efektingais dėjimais ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę, laimėdami rungtynes 100:72.

Lietuva: Vaidas Kariniauskas 18, Mindaugas Kuzminskas ir Eimantas Bendžius po 16, Donatas Tarolis 12, Donatas Motiejūnas 9, Matas Jogėla ir Deividas Sirvydis po 8, Tomas Dimša 7, Gabrielius Maldūnas 6.

Ukraina: Oleksandras Kovliaras 18, Oleksandras Mishula 12, Viacheslavas Bobrovas 11, Vitaliijus Zotovas 8, Andriijus Voinalovychius 7.

Tai buvo pirmosios Lietuvos rinktinės pasiruošimo rungtynės iš aštuonių. Likus parai iki susitikimo Kazys Maksvytis išrikiavo dvyliktuką: Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Margiris Normantas, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas ir Donatas Motiejūnas.

Pirmose kontrolinėse rungtynėse sirgaliai neišvydo Dovydo Giedraičio, Roko Jokubaičio, Igno Brazdeikio, Jono Valančiūno, Lauryno Biručio bei Ąžuolo Tubelio.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje. Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją