Šiek tiek daugiau nei valandą trukusiame seminare SKM treneriams buvo pristatyti esminiai krepšinio mokymo momentai jaunųjų krepšininkų rengimo procese: tai yra bėgimas, gebėjimas reaguoti ir sustoti, ištvermės ugdymas, metimo lavinimas, kamuolio perdavimo pratimai, taip pat pratimai, skirti krepšininko driblingui gerinti.

Savo kalbas seminaro svečias iliustravo ir konkrečiais pavyzdžiais – SKM trenerio Tomo Urbelionio auklėtiniai, „SKM-Lumo“ žaidėjai, padėjo M. Linartui pademonstruoti vizualiai, kaip reikia atlikti vieną ar kitą pratimą, kurių metu gerinamas metimas, atkreiptas dėmesys į taisyklingą kamuolio padėtį prieš metimą, rankos padėtį palydint kamuolį ir kt.

Seminarą M. Linartas pradėjo fraze: „Niekada nenuvertinkite vaiko. Nesvarbu, ar jis jau ūgtelėjęs, ar dar visai vaikas, tačiau visada suteikite jam viltį, kad jis gali tapti geru krepšininku“. Išgirstas seminaro metu mintis SKM treneriai žymėjosi užrašuose, ketindami naudingus praktinius patarimus perkelti ir į savo auklėtinių treniruotes.

Krepšinio treneris seminaro dalyviams teigė, kad nepaisant to, jog vaikai bėgioja aikštelėje, tačiau mokyti juos bėgti taip pat vis dar reikia: „Lengvojoje atletikoje, matyt, bėgti moko dešimt metų ir ne visus dar išmoko, tai nemanau, kad krepšinis kuo nors skiriasi“.

„Treneris, manau, gali vaikus sudominti ir paskui kontroliuoti rengimo procesą. Mes nuo pat mažų dienų siekiame maksimumo, norime kiekvieną čempionatą laimėti. Todėl, manau, pagrindinis dalykas sporte yra motyvacija, užsibrėžti tikslai. Kuo tu daugiau norėsi, tuo tu daugiau pasieksi“,– apie auksinės kartos ugdymo procesą pasakojo M. Linartas.

Pasak krepšinio specialisto, kiekvieno trenerio darbas yra atrasti kiekviename vaike tą didžiausią pliusą, ką jis turi, ir jį išnaudoti bei ištobulinti. Taip pat ir pralaimėjimų priežasčių paaiškinimas auklėtiniams, anot M. Linarto, yra trenerio darbas ir atsakomybė: „Pralaimėjimai yra pergalių dalis. Kiekvienam pralaimėjimui yra logiškas paaiškinimas. Motyvuoti vaikus, kad jie norėtų treniruotis ir kad jie norėtų siekti rezultatų, be abejo, tai yra trenerio indėlis į vaikų motyvaciją po pralaimėtų rungtynių“, – sakė jis.

SKM treneris Gediminas Bražionis po seminaro sakė, kad paskaitoje sužinojo naujų dalykų, pasižymėjo M. Linarto ir vaikų parodytus pratimus, kad galėtų juos išbandyti ir su savo jaunaisiais krepšininkais.

Tačiau ir vaikai turi atlikti savo darbą rengimo procese. „Visų pirma kiekvienas vaikas aikštelėje turi išmokti kovoti, vaikas turi norėti kovoti ir stengtis dėl tikslo“,– po seminaro sakė auksinės kartos treneris M. Linartas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)