Mindaugo Brazio auklėtiniai Kaune 88:76 (31:16, 21:16, 10:22, 26:22) patiesė žalgiriečius.

Nors susitikimą keturiais taškais pradėjo „Žalgiris“, tritaškiais prapliupęs „Neptūnas“ dar pirmame kėlinyje susikrovė 20 taškų pranašumą, kuris antrajame išaugo dar labiau – 50:26.

Po pertraukos Lietuvos čempionai bandė kabintis ir kelis kartus sumažino atsilikimą iki vienženklio, bet „Neptūnas“ nesugriuvo ir pelnytai laimėjo.

„Nuviliančios rungtynės, savo aikštėje, prie savo sirgalių ir toks pasyvumas iš komandos – to nesinori matyti. Jeigu anksčiau minėjote duobelę, dabar galime pasakyti apie duobę. Sunku paaiškinti – gauname 31 tašką neturėdami visų pražangų. Labai pasyvūs. Varžovai meta 17 tritaškių ir tik šešias baudas. Tai rodo mūsų pasyvumą. Rodo, kad atidavėme viską. Kažkiek rizikavome ties keliais jų ne metikais, galima pateisinti pora tritaškių.

Vienas kėlinys geresnis – trečias, bet to neužtenka. „Neptūnas“ šiandien kovojo gerai ir nusipelnė pergalės“, – po pralaimėjimo kalbėjo K. Maksvytis.

Pasak trenerio, prieš mačą atsipalaidavimo ženklų nebuvo, bet šį sezoną žaidžiant LKL jis mato raudonas vėliavas.

„Šįmet yra nemažai raudonų vėliavų, ypatingai kalbant apie LKL rungtynes. Dar tik sezono pradžia ir sunkių rungtynių nemažai. Tą turime taisyti“, – pabrėžė jis.

Rungtynes su „Neptūnu“ praleido Tomas Dimša, bet K. Maksvytis sugrįžtantį gynėją tikisi matyti dar šią savaitę Eurolygos mače su Milano „Olimpia“.

„Mes tikimės, kad operacijos nereikės ir jį pavyks pastatyti ant kojų kitoms rungtynėms“, – patvirtino K. Maksvytis.

Be T. Dimšos „Žalgiris“ gynėjų grandyje turi tik Keenaną Evansą, Luką Lekavičių ir Dovydą Giedraitį.

„Dirbame ties tuo klausimu, tai gal įmanoma“, – į klausimą, ar įmanoma sulaukti naujoko dar šią savaitę, atsakė treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)