Po mačo savo emocijomis ir įžvalgomis pasidalino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, kuris rungtynių pabaiga patenkintas neatrodė, tačiau pergale pasidžiaugė.

„Kokybės atžvilgiu, esu patenkintas maždaug pusantro kėlinio žaidimu. Gal dar antro kėlinio atkarpa, bet nuo trečio iki ketvirto kėlinio vidurio žaidimas buvo pagirtinas: gera gynyba, geras kontaktas, gerai judėjo kamuolys.

Rungtynių pradžia ir pabaiga – tai toks atsipalaidavimas, kurio negali būti. Bet kokiu atveju, mes pasiekėme pergalę, tačiau kitose rungtynėse turime būti geresni“, – reziumavo „Žalgirio“ strategas.

Kalbėdamas su žurnalistais K. Maksvytis šiek tiek atskleidė apie rungtynėse susižeidusio Brady Maneko situaciją ir miglotai pasvarstė apie naujoko prisijungimo galimybes.

– Ar tas 0:17 spurtas įvyko būtent dėl atsipalaidavimo?

– Turbūt, pernai to nebūdavo ir tikiuosi, kad tai tik išimtis.

– Metėte 32 tritaškius ir 27 dvitaškius. Ar tai varžovų gynybos nuopelnas, ar jūs akcentavote atakavimą iš toli?

– Varžovai labai spaudėsi, atidavė kažkiek mums tuos metimus, todėl mes metėme.

– K. Evansas ir N. Mitrou-Longas kartu pataikė tik 2 metimus iš 14-os. Kur jie stringa, su kokiomis problemomis susiduria?

– Keenanas jau žino komandą, jam reikia tik formą įgauti. Nazas yra naujokas, trūksta susižaidimo, gerų sprendimų. Tai geros rungtynės, kurios jiems parodė, kur reikia toliau dirbti.

– Matėme penketą su metančiais aukštaūgiais, D. Lavrinovičiumi ir B. Maneku. Kaip vertinate tą sudėtį? Kokios galimybės ir trūkumai?

– Manau, kad toks penketas labiau padeda puolime, tikiuosi, kad gynyboje nenukentėsime. Puolime su tokia sudėtimi atsidaro erdvės mažiukams, kurie turi veržtis, atsiranda situacijos po krepšiu, kur varžovų puolėjai negali padėti, nes aukštaūgiai yra metantys. Turime tą ginklą ir jį naudosime.

– B. Manekas ir R. Šmitas šiek tiek susižeidė. Kokia jų situacija?

– Maneko akis atrodo prastai, reikės pažiūrėti. Berods tas pats žaidėjas sutraumavo – ar čia atsitiktinumas, ar turime naujų nešvarių žaidėjų lygoje?

– Ar „Žalgiris“ ieško naujoko, kada galima jo tikėtis, koks jis turėtų ir galėtų būti?

– Turime pakankamai žaidėjų, kad žaistume, startuotume. Jei ieškosime, tai ieškosime tokio, kuris padėtų dabar. Mums reikia ne atsarginių, reikia gero lygio žaidėjo. Jei reikės – kažkiek palauksime, jei rasime – iškart paimsime.

– Ar tai bus antros pozicijos žaidėjas?

– Žiūrėsime, ką parodys žaidėjų turgus.

Kita artimiausia „Žalgirio“ kliūtis – spalio 1 dieną 17 val. susitikimas su Pasvalio „Pieno Žvaigždėmis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją