Po rungtynių „Žalgirį“ į pergalę vedęs Mantas Kalnietis džiaugėsi, kad Kauno klubui pavyko demonstruoti komandinį žaidimą.

„Geros rungtynės, įdomios žiūrovams. Buvo dvi skirtingos pusės – pirmoje žaidėme nervingai, prastai kovėmės dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu, prastai gynėmės. Antroje dalyje žaidėme širdimi, taip pat puikiai palaikė žiūrovai. Tapome komanda, kuria šį sezoną nebuvome. Pasirodo, kad galime žaisti kaip komanda. Man asmeniškai geriau sekasi žaisti, kai gaunu daugiau žaidimo minučių, tuomet įsižaidžiu ir geriau pajaučiu žaidimą“, - sakė „Žalgirio“ gynėjas M. Kalnietis, ketvirtadienį pelnęs 22 taškus.

„Šios rungtynės mums buvo labai naudingos kalbant apie tai, kad mūsų sudėtis pastaruoju metu keitėsi. Mums trūksta laiko pasiruošti varžyboms, todėl jų metu tenka išbandyti naujoves. Tačiau turime pamiršti šį mačą ir galvoti apie artėjančią dvikovą. Pirmas 15-20 minučių mes buvome kaip rungtynių stebėtojai, kaip žiūrovai, nemokamai patekę į varžybas. Per pertrauką pasakiau, kad reikia pradėti žaisti. Tiesiog taip – pradėkite žaisti“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas Aleksandras Trifunovičius.

„Lietuvos ryto“ atstovai apgailestavo, kad po puikios rungtynių pradžios nesugebėjo išlaikyti persvaros.

„Rungtynės buvo sunkios. Varžovai gerai pataikė, gerai gynėsi. Ypač ketvirtajame kėlinyje, kai mums reikėjo taškų. Sveikinu „Žalgirį“. Po geros mūsų rungtynių pradžios „Žalgiris“ sugebėjo atsitiesti, gerai pataikė“, - spaudos konferencijoje kalbėjo 12 taškų pelnęs Jonas Valančiūnas.

„Tai buvo pirmosios rungtynės Kauno arenoje, todėl stengėmės, kad „Žalgiris“ neturėtų progos švęsti. Tai buvo geros rungtynės, kurios turėjo patikti žiūrovams. Aš nesu patenkintas, nes mes pralaimėjome, tačiau esu patenkintas, nes išbandėme keletą naujovių, kurios šiandien veikė, kai kurios ne. Su „Žalgiriu“ dar teks žaisti ne vieną kartą. Paminėsite mano žodį - „Žalgiris“ daugiau mūsų neįveiks gindamasis zonine gynyba“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas Aleksandras Džikičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją