Serijos iki trijų pergalių rezultatas yra lygus, o lemiamos rungtynės sekmadienį vyks Pasvalyje. Mačo pradžia - 16 val. 15 min.

LKL.lt kviečia susipažinti su didžiausiomis įdomybėmis iš „Pieno žvaigždžių“ ir „Juventus“ ketvirtfinalio serijos.

Pusiausvyra. Sudėjus visas „Juventus“ ir „Pieno žvaigždžių“ akistatas tiek LKL, tiek BBL, tiek LKF taurės turnyre, Pasvalio ir Utenos komandos iš viso šį sezoną sužaidė 11 rungtynių. Šešias pergales šventė uteniškiai.

Barjeras. Visuose turnyruose „Pieno žvaigždes“ ir „Juventus“ komandų keliai susikirto ketvirtfinalyje. Įdomu, kad tiek BBL čempionate, tiek LKF taurės turnyre į pusfinalį žengė „Juventus“ klubas.

Kovingumas. „Pieno žvaigždės“ ketvirtfinalio serijoje su „Juventus“ verčiasi be dviejų starto penketo žaidėjų – gynėjo Michaelo Dixono (15,5 tšk., 3,6 rez. perd.) ir „centro“ Evaldo Kairio (10,9 tšk., 5,9 atk. kam.). Amerikietis buvo pasirodęs vieneriose rungtynėse tik epizodiškai, tačiau dėl traumos Pasvalio klubui pilna jėga padėti negali. Kitas vidurio puolėjas Alexanderis Oriakhi (vid. 9 tšk., 6,5 atk. kam.) pasirodė dvejuose mačuose, bet taip pat negalėjo žaisti pilna jėga.

(Ne)pranašumas. Šioje LKL ketvirtfinalio serijoje namų aikštės pranašumas neturi jokios įtakos. Dar nė karto namų aikštės sirgaliai nesidžiaugė savo numylėtinių rezultatu – visus kartus „Juventus“ laimėjo Pasvalyje, o „Pieno žvaigždės“ – Utenoje.

Intriga. Keturi „Pieno žvaigždžių“ ir „Juventus“ mūšiai LKL pirmenybėse baigėsi ne didesniu nei 7 taškų skirtumu. Be to, tai yra atkakliausia LKL ketvirtfinalio serija. Tik „Pieno žvaigždėms“ ir „Juventus“ prireikė penktųjų rungtynių.

Skirtumas. Tokioje atkaklioje poroje 22 taškų skirtumas nieko nereiškia. Tuo jau įsitikino „Juventus“ krepšininkai. Uteniškiai ketvirtosiose serijos rungtynėse antrojo kėlinio viduryje pirmavo 22 taškais, tačiau po pertraukos greitai išbarstė persvarą ir pralaimėjo.

Lyderiai. LKL ketvirtfinalio statistika.

„Juventus“ – Rashaunas Broadusas (16,3 tšk., 5,5 atk. kam., 5,5 rez. perd.), Arvydas Šikšnius (12,5 tšk., 5,8 atk. kam.), Egidijus Dimša (9,8 tšk., 5 atk. kam.), Edgaras Stanionis (9,3 tšk.).

„Pieno žvaigždės“ – Laimonas Kisielius (18,5 tšk., 6,5 atk. kam., 4 rez. perd.), Gytis Sirutavičius (11,8 tšk., 4,3 atk. kam.), Žygimantas Skučas (11 tšk., 6,3 atk. kam.), Aidas Viskontas (8,8 tšk., 3,3 rez. perd.).

Tarpusavio rezultatai ketvirtfinalyje:

04-29 „Pieno žvaigždės“ – „Juventus“ 71:77
05-02 „Juventus“ – „Pieno žvaigždės“ 74:84
05-05 „Pieno žvaigždės“ – „Juventus“ 51:63
05-08 „Juventus“ – „Pieno žvaigždės“ 80:93

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)