Šiaulių komandą paliko praėjusio sezono lyderės: Santa Okockytė, Sandra Baliutavičiūtė, Julita Bungaitė, abi žaidėjos iš Baltarusijos – Lidija Panasiuk ir Volga Kurševič.

Dvejus pastaruosius sezonus tarp stipriausių LMKL komandų buvusi „Rūta-Universitetas“, turėjusi nemažai kviestinių žaidėjų, šiemet nutarė keisti strategiją – ugdys savą jaunimą.

Į gimtuosius Šiaulius iš Marijampolės sugrįžo lengvo krašto puolėja 182 cm ūgio 22-ejų metų Justina Šliažaitė. Komanda bando ir jauną vidurio puolėją iš Latvijos, nes neturi šios pozicijos savos žaidėjos. Labiausiai patyrusi komandoje buvo žaidžiančioji trenerė-asistentė Birutė Dominauskaitė, kuri dar galės jaunimui padėti ir treniruotėse, ir, esant reikalui, aikštėje. Iš patyrusių krepšininkių lieka ir Silvija Kuodienė.

Tad šiauliečių tikslas šį sezoną – auginti jaunas žaidėjas, suteikti galimybę joms tobulėti, kad ateityje komanda pergalių galėtų siekti su savo mieste išugdytomis krepšininkėmis. „Tikime, kad ateityje mūsų jaunimas taps stipriu komandos ramsčiu“, - teigė B. Dominauskaitė.

O meistriškumo jaunai komandai padės siekti Andrius Kuliešius - Kauno moterų krepšinio klubo „Laisvė“ įkūrėjas ir vadovas, triskart Lietuvos čempionių, dukart Baltijos lygos čempionių, daugkartinių Lietuvos vicečempionių ilgametis vyriausiasis treneris.