„Maccabi“ ramiau pradėjo lemiamą mačą ir pirmavo 15:8. E. Atamano auklėtiniai pasivijo varžovus antro kėlinio pradžioje, bet nervingose kautynėse perimti iniciatyvos neįstengė.

Pirmąsias 20 min. pažymėjo tiek visiškai lygi kova, tiek ir atitinkamas rezultatas – 41:41.

Šunų pjautynės tęsėsi po pertraukos, komandoms dažniau blyksint efektingais epizodais gynyboje, o ne puolime. Tik įsibėgėjus paskutiniam kėliniui visiškai priešininkus surakinę šeimininkai nutolo 8 taškų skirtumu (64:56).

Gelbėti Tel Avivo klubą ėmėsi Lorenzo Brownas, bet savus atsakymus iškart pateikdavo Kendrickas Nunnas, ir „Panathinaikos“ žingsnis po žingsnio nustūmė konkurentus nuo kelio į pusfinalį.

O vos nuskambėjus finalinei sirenai OAKA arenos parketą užplūdo šimtai triumfuojančių sirgalių.

Vietą Atėnų ekipos starto penkete praradęs Marius Grigonis žaidė 7 min. ir per jas pasižymėjo tik 1 atkovotu kamuoliu ir 1 rezultatyviu perdavimu.

Odedui Kattashui pasiteisino pražangų taktika stabdant Mathiasą Lessortą – pagrindinis PAO vidurio puolėjas realizavo tik 3 iš 14 baudų metimų. Tačiau graikai susigraibė net 19 atšokusių kamuolių puolime.

Svečiams dėl traumos negalėjo padėti vienas rezultatyviausių šio sezono Eurolygos krepšininkų Wade’as Baldwinas.

„Panathinaikos“: Kendrickas Nunnas 26 (6/10 trit.), Kostas Sloukas 15, Juancho Hernangomezas 11, Ioannis Papapetrou 10, Mathiasas Lessortas 9 (11 atk. kam., 3/14 baud.);

„Maccabi“: Lorenzo Brownas 19 (7 rez. perd.), Joshas Nebo 14 (7 atk. kam.), Johnas DiBartolomeo ir Tamiras Blattas – po 9, Jasielis Rivero 8.

„Panathinaikos“ finalo ketvertą pasiekė po 12 metų pertraukos. Beje, 2012-aisiais PAO ketvirtfinalyje irgi eliminavo „Maccabi“, ir tam lygiai taip pat prireikė visų penkerių rungtynių.

Savo ruožtu, „Maccabi“ finalo ketverte išlieka nesilankiusi nuo 2014 metų, kai tapo čempione.

Į Berlyną (Vokietija), kur gegužės 24-26 d. finišuos Eurolygos sezonas, keliausiantys nugalėtojai pusfinalyje galynėsis su „Monaco“ (Prancūzija) ir Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) poros laimėtojais. Ši ketvirtfinalio serija taip pat pasiekė lemtingo penktojo mačo stadiją ir užsibaigs trečiadienį Monake.

Trečiadienį laukia ir kautynių tarp „Barcelona“ (Ispanija) bei Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) kulminacija. Ir šioje serijoje rezultatas – 2:2, o pusfinalyje būsimų varžovų jau lūkuriuoja titulą ginantis Madrido „Real“, įveikęs kitą Ispanijos ekipą Vitorijos „Baskonia“ 3:0.

Primename, kad „Maccabi“ laimėjo pirmą (91:87) ir trečią (85:83) serijos akistatą, „Panathinaikos“ atsakė pergalėmis antrame (95:79) ir ketvirtame (95:88) susirėmime.

Reguliariajame sezone graikai užėmė antrą vietą (23/11), žydai buvo septinti (20/14).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)