Po dvikovos šiauliečiai džiaugėsi savo pasirodymu ir pasiektu rezultatu, o „Lietuvos ryto“ atstovai pernelyg nesikrimto ir teigė, kad kol kas pralaimėta tik pusę serijos.

„Tai buvo geros rungtynės, nors mes nieko dar nelaimėjome. Įveikėme labai gerą komandą, bet viskas spręsis ketvirtadienį. Prieš atsakomąsias rungtynes rezultatas yra geras, tikiu, kad mes išlaikysime šią persvarą. Reikia tik žaisti kaip komanda“, - po pergalės šypsojosi „Šiaulių“ lyderis Cameronas Longas, į varžovų krepšį įmetęs net 20 taškų.

„Negalėčiau pasakyti, kuo šiauliečiai šiandien buvo geresni - tai reikia analizuoti. „Šiauliai“ gerai gynėsi ir tai mus išmušė iš vėžių. Be to, jie pataikė savo metimus. Tačiau tai tik pusė rungtynių, pirmas pusfinalio kėlinys, o antras įvyks po 48 valandų. Nenorėčiau teisintis, bet mes dabar žaidžiam tokį varžybų maratoną, kokio per karjerą dar neteko. Tačiau tai joks pasiteisinimas - mes privalėjome laimėti“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ puolėjas Artūras Jomantas.

„Viskas labai paprasta - mes pralaimėjome 40 minučių atkarpą, o pusfinalis yra 80 minučių, todėl dar niekas neprarasta. Varžovai geriau sužaidė paskutines penkias minutes, o mes skubėjome mesti tritaškius, nepataikėme baudų. Mūsų situacija nėra paprasta, nes tvarkaraštis yra beprotiškas. Visi kažkodėl aplink kalba apie superfinalo kovas tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“, bet tam dar reikia įveikti pusfinalio varžovus. Po mačo nieko specialaus nesakiau savo vaikinams, tik tai, kad reikės žaisti po dviejų dienų“, - teigė „Lietuvos ryto“ strategas Aleksandras Džikičius.

„Esu linkęs būti realistu - varžovai buvo pavargę, ypač antrojoje mačo pusėje mačiau, kad jiems trūko šviežumo ir laisvumo. Tačiau negaliu sakyti, kad mūsų pataikyti sunkūs metimai ir pergalė yra atsitiktinumas. Vyrai kovojo tikrai pagirtinai, jiems - pagarba už tokį žaidimą. Prieš rungtynes kalbėjome, kad negalime prilygti vilniečiams penkiese prieš penkis, bet galime atsilaikyti kaip vienas kumštis. Pasiaukojantis žaidimas lėmė, kad neįsibėgėjo jų pavojingiausi žaidėjai Jonas Valančiūnas, Renaldas Seibutis.

9 taškai prieš atsakomąjį mačą yra tikrai daug - tai nėra vienas atsitiktinis metimas per visą aikštę. Tačiau mes neturime važiuoti išlaikyti turimos persvaros, nes tada tikrai neišlaikysim. Nežinau, kaip žaisime prieš juos ketvirtadienį, noriu bent trumpai pasidžiaugti pergale prieš elitinį klubą. Savo vyrams sakau, kad būtina sukandus dantis kentėti, nes tie, kurie kenčia, vėliau būna pamaloninti“, - po istorinės pergalės auklėtiniams pagyrų negailėjo treneris Antanas Sireika.

Primename, kad kitame pusfinalyje Kauno „Žalgiris“ išvykoje 81:74 įveikė Prienų „Rūdupį“. Šios poros atsakomasis pusfinalio susitikimas vyks kitą trečiadienį, gegužės 2 d., Kaune.