Didelio susidomėjimo sulaukęs „Global Games“ projektas jau aplankė Filipinus, Kiniją, Meksiką, Braziliją, Angliją, Ispaniją ir Italiją. Šių šalių gerbėjai turėjo galimybę iš arti stebėti ikisezonines geriausių pasaulio krepšininkų akistatas.

„Mes visada ieškome galimybių plėstis visame pasaulyje. Kasmet įvertiname rinkas, kur galėtumėme surengti rungtynes. Lietuva, kuri turi puikias krepšinio tradicijas, tikrai yra tam tinkama. Manau, kad ateityje NBA komandos atvyks ir į jūsų šalį“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt neabejojo N. Mayeris.

„Sunku pasakyti, – paklaustas, ar tolima tai ateitis, pečiais trūkčiojo amerikietis. – Mus labiausiai domina verslo pusė, kurią potencialiose šalyse stebime ir vertiname 3-4 metus. Todėl sakyčiau, kad mažiausiai po 5 metų tai galima būtų įgyvendinti.“

2011 metais Europos krepšinio čempionatą surengusi Lietuva itin praplėtė arenų skaičių. Grupių turnyras tuomet buvo surengtas Alytuje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Klaipėdoje. Vilniuje vyko antrasis etapas, o Kaune – atkrintamosios kovos ir finalai.

Sostinėje esančioje „Siemens“ arenoje krepšinio rungtynes gali stebėti 10, o „Žalgirio“ arenoje – 15 tūkstančių sirgalių. Operacijų direktoriaus teigimu, Vilniuje tokį renginį suorganizuoti būtų labai sunku, bet įmanoma, o Kaunas atitinka minimalius standartus, todėl jokių problemų kilti neturėtų.

„Infrastruktūra yra esminis reikalavimas. Ir jūs ją turite išvystę. Mums taip pat reikalingas partneris, kuris padėtų bendradarbiauti su NBA ir galėtų darbuotis kartu su federacija bei miestu. Bet jūs turite viską – ir tradicijas, ir NBA žaidėjų. Tereikia, kad kas nors pastūmėtų šį reikalą, o tada galėtumėme susėsti ir suderinti visas detales – tik laiko klausimas, kada tai virs realybe“, – šalies krepšinio vadovus ir verslininkus skatino N. Mayeris.

Nealas Mayeris

Lietuvos klubams jau yra tekę išbandyti jėgas su stipriausios pasaulio krepšinio lygos komandomis: „Žalgiris“ 2007 metais žaidė prieš Oklando „Golden State Warriors“ (88:107), Vašingtono „Wizards“ (96:115) ir Toronto „Raptors“ (99:105) ekipas, o „Lietuvos rytas“ 2008-aisiais akis į akį stojo prieš tą patį „Warriors“ klubą (106:126).

Gyva akimi išvysti tokius mūšius norėtų tikrai ne vienas Lietuvos krepšinio mylėtojas. Vis tik tam reiktų gerokai patuštinti kišenes ne tik bilietų norintiems sirgaliams, bet ir rungtynių organizatoriams.

„Tikslių skaičių negaliu pasakyti, bet tai tikrai kainuoja nemažai, nes iš NBA komandų atimama galimybė pačioms užsidirbti iš namų rungtynių“, – sakė N. Mayeris.

Vis tik Europoje ar kitame žemyne galima surengti net ir reguliariojo sezono rungtynes. Puikus pavyzdys – Meksikas ir Londonas. Meksikos sostinėje gruodžio 3 dieną ant parketo išbėgs Sakramento „Kings“ ir Bostono „Celtics“ krepšininkai, o Anglijos širdyje sausio 14 dieną krepšinio gerbėjai galės išvysti Toronto „Raptors“ su Jonu Valančiūnu priešakyje akistatą su Orlando „Magic“ klubu.

NBA komanda Lietuvoje jau yra viešėjusi, tiesa, dar 1988-aisiais, kuomet ji buvo SSRS sudėtyje. Tąkart Vilniaus Koncertų ir sporto rūmuose parodomąsias rungtynes su tuometinės Sovietų Sąjungos rinktine žaidė Atlantos „Hawks“ žvaigždės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)