Šventės atidarymo metu susirinkusius žiūrovus sveikino RKL prezidentas Arvydas Kregždė, Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius bei garsiausias Anykščių krepšininkas Sergėjus Jovaiša. Pastarasis įsteigė specialią dovaną perspektyviausiam Anykščių jaunajam krepšininkui. Kamuolį su savo parašu Lietuvos krepšinio legenda įteikė 16-mečiui Jonui Baniui.

Po sveikinimų jėgas išmėgino B diviziono „Rytų“ ir „Vakarų“ rinktinės. Šį mačą po gražios kovos laimėjo „Vakarų“ komanda, vadovaujama Akmenės „SC-KK Akmenė“ trenerio Sauliaus Momkausko ir „Pasvalio melioracijos“ stratego Rimanto Ramono. Krepšinio šou elementų kupinos rungtynės baigėsi rezultatu 120:113.

Sirgalių numylėtiniu šiame susitikime iškart tapo Anykščiu „KKSC-Volupio“ žaidėjas Ignas Juškevičius, kuris atstovavo „Rytų“ rinktinei. Simpatijų pastarasis sulaukė ne tik todėl, kad žaidžia Anykščių „Volupyje“, tačiau ir dėl nuolat krepšį drebinusių savo dėjimų. Vakarų komandoje įspudingais dėjimais ant kojų visus kėlė Karolis Raginis (Biržų „Rinkuškių alus“) ir Lukas Augustinas (Kupiškio „SC Dailista“).

Būtent I.Juškevičius ir L.Augustinas buvo pripažinti geriausiais savo komandų žaidėjais. Pirmasis „Rytams“ pelnė 29 taškus, antrasis „Vakarams“ – 30 taškų.

Po pirmų rungtynių buvo surengtas „RKL Snaiperio 2013“ konkursas. Iš visos gausybės dalyvių, kurių buvo net 30, į finalą galiausiai pateko Matas Lisajevičius, atstovaujantis Alytaus „Savanoriui“, ir Tautvydas Jodelis iš Trakų „KK Trakai“ ekipos. Finalinės serijos metu M.Lisajevičius įmetė 13 takų. Po jo metęs T.Jodelis šį rezultatą pagerino dar likus 5 metimams. Paskutinė serija tebuvo formalumas, tad būsimasis nugalėtojas metimus atliko nebesitaikydamas. Galutinis T.Jodelio rezultatas - 14 taškų.

Apdovanojus „RKL Snaiperį 2013“, į aikštę žengė A diviziono „Rytų“ ir „Vakarų“ rinktinės. Šis mačas pasižymėjo atkaklumu, o nugalėtojas paaiškėjo tik pačioje pabaigoje. Dėjimu, įspūdingų perdavimų ir tolimų metimų kupiną šou 115:112 laimėjo „Rytai“, kuriems vadovavo Gintautas Vileita (Trakų „KK Trakai“) ir Saulius Kazevičius (Alytaus „Savanoris“).

Šiame mače rankos taiklumą išbandė ir „Vakarų“ vyr. treneris Gediminas Sakalauskas. Po „Rytų“ ekipos stratego G.Vileitos techninės pražangos, nuspręsta, kad baudas turi mesti būtent varžovų treneris. Vienas pastarojo metimas iš dviejų buvo taiklus.

Naudingiausiais mačo žaidėjais pripažinti Tomas Mickevičius (Alytaus „Savanoris“) iš „Rytų“ bei Karolis Guščikas (Raseinių „Rasai“) iš „Vakarų“.

Gausus būrys dalyvių žiūrovus džiugino konkurso „RKL Oro karalius 2013“ metu. Iš 23 dėjikų į finalą prasibrovė Kupiškio „SC Dailistos“ atstovas Saulius Likša ir komandos Marijampolės „ŽSM-Mantinga“ žaidėjas Domantas Senda.

Finale abejingų nepaliko kupiškėnas, kuris peršoko per 6 atsitūpusius berniukus ir jau pirmu bandymu gavo maksimalų įvertinimą - 25. Antrasis jo mėginimas buvo kiek prastesnis (23), tačiau pergalei to užteko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)