Lietuviai 78:61 (20:16, 17:19, 21:11, 20:15) susitvarkė su FIBA reitingo kaimynais Rusijos krepšininkais.

Pirmoje susitikimo pusėje lietuviai turėjo nemažai vargo. Net 13 klaidų per 20 minučių padarę mūsiškiai pirmavo tik 37:35. Po didžiosios pertraukos ant parketo buvo mesti tiek Jonas Valančiūnas, tiek Domantas Sabonis ir toks ėjimas suveikė: Lietuvos rinktinė įgijo dviženklį pranašumą (49:39), kurį vėliau dar šiek tiek padidino – 58:46.

Nors lemiamo ketvirčio pradžioje lietuviai diktavo savo sąlygas (65:49), varžovai spurtavo 8:0 ir gerokai priartėjo – 65:57. Svarbiu metu net tris tolimus šūvius iš eilės pataikė Marius Grigonis ir taip galutinai apramino rusus – 78:58. Šie dar atsakė tritaškiu, tad galutinis rezultatas – 78:61.

Nugalėtojams Jonas Valančiūnas surinko dvigubą dublį – sumetė 16 taškų (7/9 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 2/2 baudos) ir sugriebė 10 kamuolių.

14 taškų pridėjo laiku tritaškiais prabilęs Marius Grigonis (4/6 tritaškiai), 12 – Domantas Sabonis (3/5 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 6/8 baudos), 10 – Mindaugas Kuzminskas, 8 – Gytis Masiulis, po 5 – Mantas Kalnietis ir Rokas Jokubaitis, 4 – Tomas Dimša, po 2 – Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius. Eimantas Bendžius ir Tadas Sedekerskis taškais nepasižymėjo.

Svečiams 13 taškų sukaupė Antonas Astapkovičius, po 8 – Michailas Kulaginas ir Antonas Kardanachišvili, po 6 – Timofejus Mozgovas ir Andrejus Voroncevičius.

Darius Maskoliūnas šiose rungtynėse vertėsi be neregistruotų Arno Butkevičiaus ir Regimanto Minioto, o vietoje jų aikštėje išvydome pirmąjį mačą praleidusius kapitoną Mantą Kalnietį ir puolėją Gytį Masiulį.

Pirmame teste Lietuvos komanda 95:62 pranoko Dominikos Respublikos atstovus, su kuriais dar kartą susigrums ketvirtadienį.

Primename, kad olimpinio atrankos turnyro Kaune pradžia – jau kitą antradienį. Tuomet lietuviai susikaus su Vensuela, o ketvirtadienį – su Pietų Korėja.

Jei pateks tarp dviejų geriausių A grupės komandų, Lietuvos rinktinė kitą šeštadienį kovos pusfinalyje, o sekmadienį vyks ir turnyro finalas. Tik jį laimėjusi rinktinė kvalifikuosis į Tokijo olimpinių žaidynių krepšinio varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)