Visus varžovus vertina vienodai

Ne visi „Lietuvos ryto“ atstovai laikosi panašios nuomonės kaip komandos vyriausiasis treneris Aleksandras Džikičius. Prieš savaitgalį vyksiančias Europos taurės finalo ketverto varžybas specialistas pareiškė, jog spaudimas neturėtų slėgti jo auklėtinių pečių, kadangi Chimkuose vilniečiai susidurs su kur kas turtingesniais konkurentais.

Kitokios pozicijos laikosi M. Katelynas.

„Tiek sirgaliai, tiek patys krepšininkai nori tik aukščiausio rezultato. Tikrai nevažiuosime ten atsipalaidavę“, – patikino aukštaūgis.

Prieš metus jis jau turėjo šansą pirmą kartą karjeroje iškovoti Europos taurę, bet lietuvio atstovaujama Sevilijos „Cajasol“ (Ispanija) ekipa suklupo žengdama paskutinį žingsnį, finale nusileidusi Kazanės „Uniks“ (Rusija) komandai.

M. Katelynas iki šiol nepamiršo, kad antra vieta didelio džiaugsmo jam neatnešė, todėl dabar krepšininkas kalba tik apie nugalėtojų laurus.

Trečias pagal naudingumo koeficientą Europos taurės varžybose „Lietuvos ryto“ žaidėjas tikisi aistruolių pagalbos, padėjusios vilniečiams triumfuoti turnyre 2009 metais. Tuomet Milano „Armani Jeans“ (Italija) klube rungtyniavęs M. Katelynas pats buvo nuvažiavęs į Turiną ir kartu su tautiečiais palaikė „Lietuvos rytą“, finale sensacingai pranokusį Maskvos srities „Chimki“ komandą.

DELFI žiniomis, šįkart į Maskvą planuoja atvykti iki šimto Vilniaus klubo aistruolių.

– Sutiktumėte su nuomone, kad pusfinalio favoritė yra „Valencia“ komanda? – po ketvirtadienio komandos treniruotės pasiteiravome M. Katelyno

– Metai iš metų ši ekipa būna labai gerai sukomplektuota, dabar ji taip pat visiškai atitinka Eurolygos lygį. Bet aš manau, kad, jei šeštadienį žaisime ne prasčiau nei rungtynėse su „Nižnij Novgorod“ klubu, neturėtų kilti jokių problemų. Visos į Europos taurės finalo ketvertą patekusios komandos yra panašaus lygio, todėl laimės tie, kurie labiau geis pergalės.

– Treneris Aleksandras Džikičius sakė, kad spaudimas jus slėgs mažiau nei ispanus. Ar išties taip yra?

– Nepasakyčiau. Tiek sirgaliai, tiek patys krepšininkai nori tik aukščiausio rezultato. Tikrai nevažiuosime ten atsipalaidavę, spaudimą jaučiame ir mes.

– Jūsų paties ambicijas užgavo nesėkmė praėjusio sezono Europos taurės finale?

– Tikrai nebenorėčiau finišuoti nei antroje, nei trečioje vietoje. Aš vykstu parsivežti taurę namo. Dėsiu visas pastangas, kad pasiektume šį tikslą, o antra vieta jau būtų nesėkmė.

– Jei pavyktų įveikti pusfinalio varžovus, finale palankiau būtų susitikti su „Chimki“ ar su Sankt Peterburgo „Spartak“ ekipa?

– Tikrai nežinau. Abi šios komandos yra labai stiprios. Man atrodo, kad geriausia nesirinkti varžovų.

Ispanai – ne saldainiukas

Už komandos draugą atsargesnis buvo gynėjas Renaldas Seibutis, kuris Europos taurės pusfinalyje žais jau trečią kartą per pastaruosius ketverius metus.

2009-ais ir 2010-ais su Bilbao „Basket“ klubu Europos taurės viršūnės papėdėje likęs krepšininkas teigė, jog pusfinalyje nugalėtoją gali lemti ir vienas prarastas ar perimtas kamuolys.

R. Seibutis negailėjo komplimentų „Valencia“ ekipai, prieš kurią praeityje ne kartą rungtyniavo Ispanijos pirmenybėse.

„Varžovai žaidžia greitą, fizine jėga paremtą krepšinį ir turi labai gerų žaidėjų visose pozicijose. Treneris gali dažnai keisti krepšininkus, todėl „Valencia“ visas 40 minučių gali žaisti intensyviai ir puolime, ir gynyboje.

Savo ruožtu, mūsų grafikas pastaruoju metu buvo įtemptas, jaučiame nuovargį. Bet stengiamės apie tai negalvoti. Pasiteisinimų visada galima surasti daug, tačiau mes jų ieškoti nenorime. Turime būti pasiruošę viskam“, – kalbėjo R. Seibutis.

Krepšininkas pagarbiai atsiliepė apie „Valencia“ komandą treniruojantį kroatą Velimirą Perasovičių.

„Šis treneris yra labai reiklus. Jo vadovaujamose komandose visada jaučiama drausmė, visų pirma – gynyboje“, – pažymėjo snaiperis.
Panašu, kad „Valencia“ pasirodymas šiame sezone patinka ir klubo vadovams, kurie, nelaukdami lemiamo Europos taurės varžybų etapo, šią savaitę pratęsė sutartį su V. Perasovičiumi iki 2014 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją