Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipai atstovaujantis 32-ejų graikas 17-ojo turo rungtynėse su Andoros „MoraBanc“ komanda surinko net 40 efektyvumo balų ir naudingiausiu čempionato turo žaidėju tapo jau penktą kartą šiame sezone.

Taip efektingai sezono iki šiol nebuvo pradėjęs nė vienas krepšininkas per visą ACB lygos istoriją. A. Sabonis, savo atstovavimo Valjadolido „Forum“ ir Madrido „Real“ klubams laikotarpiu (1989-1995 m.), per pirmųjų 17 vieno čempionato rungtynių naudingiausiu turo žaidėju daugiausiai buvo spėjęs tapti keturis kartus.

Be Lietuvos krepšinio legendos, tokį patį rezultatą Ispanijoje yra pavykę pasiekti buvusiam žalgiriečiui Tanoka Beardui, brazilų legendai Oscarui Schmidtui bei dar dviems amerikiečiams – Darryllui Middletonui ir Curtisui Borchardtui.

„Esu labai patenkintas, tai didelė garbė. Tačiau asmeninė statistika man nėra svarbi – labiausiai rūpi komandos rezultatai. Mano komandos draugai padeda tapti geresniu, tą patį stengiuosi daryti ir aš. Viliuosi, kad šis sezonas mums bus labai sėkmingas“, – apie savo pasiekimą kalbėjo I. Bourousis.

Rungtynėse su Andoros komanda antrą jaunystę išgyvenantis 213 cm ūgio vidurio puolėjas iš Graikijos pelnė 26 taškus, realizuodamas 7 iš 8 dvitaškių, abudu tritaškius ir visas šešias baudas bei po lenta sugriebė 7 atšokusius kamuolius.

Vitorijos komanda (14/3) ACB čempionato turnyro lentelėje žengia trečia.

Saboniškas I. Bourousio perdavimas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)