Energingiau rungtynes pradėjo sostinės ekipos nariai (9:3), bet čia pat jie pajuto šiauliečių kvėpavimą į nugaras (11:9). Netrukus „Lietuvos rytas“ atsakė spurtu 7:0, bet po pirmų dešimties minučių turėjo tik 3 taškų pranašumą – 25:22.

Antrame ketvirtyje Marcelo Nicola auklėtiniams lengviau nebuvo – po nesėkmingos pradžios jie atsidūrė besivejančių vaidmenyje (25:28). Svarstyklės švieslentėje nuolat svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę, bet dviem tritaškiais kėlinį užbaigęs Nicolas Laprovittola sugrąžino vilniečiams pranašumą – 49:44.

Per pertrauką pylos gavę „Lietuvos ryto“ žaidėjai spurtavo 7:0 ir ėmė pavojingai tolti (56:44). Bet Gedimino Petrausko paprašyta minutės pertraukėlė ir vėl padėjo šiauliečiams pabusti bei spurtuoti net 16:3 ir atsidurti priekyje (60:59). Vis tik sostinės ekipa ir vėl geriau sužaidė kėlinio pabaigą, kurią sudėtingu dvitaškiu nuo lentos užbaigė Žygimantas Janavičius – 74:66.

Bet ramiai užbaigti mačo M. Nicola auklėtiniai nesugebėjo, o teisingiau sakant, to neleido šeimininkai (79:77). Likus žaisti dvi minutes penktą asmeninę gavo Antanas Kavaliauskas, bet kapitonas nesutiko su teisėjo sprendimu ir dar sulaukė techninės pražangos. Vis tik šiauliečiai iš šio epizodo išpešė tik du taškus (86:89). Per likusį laiką G. Pertrausko vadovaujamai komandai stebuklo suskurti nepavyko.

„Šiauliai“: Davidas Dudzinskis 21, Paulius Dambrauskas ir Gintaras Leonavičius po 16, Artūras Jomantas 12 taškų.

„Lietuvos rytas“: Nicolas Laprovittola 20 (6/7 trit.), Gediminas Orelikas (12 atk. kam.) ir Antanas Kavaliauskas po 16, Rokas Giedraitis 14 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)