Žiežirbos Alytuje ėmė skraidyti po praėjusio ketvirtadienio miesto tarybos sprendimo neskirti pavasarį numatytos paramos „Dzūkijos“ klubui, kuri, anot TV3.lt, turėjo siekti 200 tūkst. eurų.

Sprendimas neskirti lėšų motyvuotas Europos Sąjungos De Minimis sąvoka, kuria vadovaujantis vienam ūkio subjektui per 3 mokestinių metų laikotarpį parama paprastai turėtų siekti iki 200 tūkst.

Anksčiau kiekvienais metais paramos sulaukdavęs dzūkų klubas šią ribą jau yra viršijęs, ir tai buvo pagrindinis Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Jastremsko motyvas peržiūrėti skiriamos paramos kriterijus.

Maža to, kaip rašo TV3.lt, V. Jastremskas tikina jau anksčiau sulaukęs T. Pačėso šantažo ir spaudimo.

T. Pačėsas šiuo metu yra judėjimo „Už Alytų“ pirmininkas ir vienas iš miesto tarybos narių.

Jo žmona Laima Pačėsienė oficialiai yra „Dzūkijos“ klubo direktorė, ir nors T. Pačėsas jokių oficialių pareigų klube neužima, V. Jastremskas įžvelgia tiesiogines sąsajas tarp buvusio krepšininko ir Alytaus klubo – juk T. Pačėsas iki šiol „Dzūkijos“ klubui atstovauja LKL posėdžiuose.

Aistrų sūkuryje atsidūręs vienas iš „Dzūkijos“ krepšinio klubo steigėjų T. Pačėsas „Dzūkijos TV“ laidoje pasidalijo savo nuomone apie susidariusią situaciją ir neigė miesto valdžios kaltinimus dėl šantažo.

Anot jo, tai yra piktybinis kenkimas klubui, jam asmeniškai ir visam krepšiniui.

„Norėčiau visus supažindinti su esama situacija. Daug kas kalba apie finansavimo ribojimą, dar kitaip vadinamą De Minimis. Norėčiau pabrėžti, kad tai nėra svarus argumentas neskirti lėšų, kadangi 2017 metų balandžio 27 dieną Alytaus miesto tarybos sprendimu T-179 visi finansiniai apribojimai buvo panaikinti.

Liko galioti tik vienas punktas, pagal kurį sporto klubų finansavimas iš miesto savivaldybės negali viršyti 60 proc. bendro komandų biudžeto. Todėl visos šios kalbos apie finansavimo ribojimą man labiau primena priekabiavimą, ir parodo kai kurių tarybos narių nežinojimą, kokiais teisiniais nuostatais mes vadovaujamės, – „Dzūkijos TV“ eteryje teigė T. Pačėsas. – Pakartosiu, kad tai yra tiesioginis kenkimas krepšiniui.“

Pats T. Pačėsas neigė ir kalbas apie galimą šantažavimą bei negailestingai kritikavo V. Jastemską.

„Jeigu atvirai, man netgi yra žema apie jį V. Jastemską kalbėti. Aš jam net rankos negaliu paduoti. Tai absoliuti nekompetencija, švietime, sporte, versle... Suprantu, kad aš patinku ne visiems, nes kovoju už tiesą, tačiau dėl to neturėtų kentėti krepšinis ir visa Alytaus bendruomenė, kuriai „Dzūkijos“ komanda yra reikalinga. Aš pats labai rimtai svarstau galimybę paduoti šį žmogų į teismą dėl man pareikšto kaltinimo šantažu.

Visada teigiau, kad sakyti tiesą yra lengviausia, nes tau nereikia meluoti. Ir aš šventai tikiu, kad vieną dieną visa tiesa galiausiai paaiškės ir šitie Alytaus valdžioje esantys milicininkai, kuriems mes atidavėme miesto valdymą sulauks atpildo“, – dėstė T. Pačėsas.

Duodamas interviu „Dzūkijos TV“ T. Pačėsas viešai kritikavo ne tik V. Jastremską, bet ir dabartinį miesto merą Vytautą Grigaravičių, kadaise buvusį generaliniu Lietuvos policijos komisaru.

„Jauniesiems konservatoriams išėjus iš vadinamos daugumos, buvęs milicininkas Vytautas Grigaravičius rašė žinutes, labai neetiškas, partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui. Tikiuosi, mes turėsime galimybes jas paviešinti. Tada ir galėsime kalbėti apie spaudimą, kuris daromas viskam, kas nepritaria ar turi kitą nuomonę“, – teigė T. Pačėsas.

Šiuo metu „Dzūkijos“ komanda LKL čempionate užima 5 vietą tarp 10 komandų.

Anot T. Pačėso, klubo biudžetą sudaro 500 tūkst. eurų. Jeigu klubas neteks finansinės miesto paramos, jis gali susidurti su rimtais sunkumais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)