Žaisti dvi dienas iš eilės – įprasta rutina

Penktadienį ryte užsakomuoju reisu į Rusijos sostinę išvyksiantiems „Lietuvos ryto“ krepšininkams artėja tiesos akimirka.

Du mačai Maskvos priemiesčio Chimkų arenoje nulems, kokiomis raidėmis į klubo metraštį bus įrašytas 2011-2012 metų sezonas. Šeštadienį vilniečiai Europos taurės turnyro pusfinalyje susikaus su „Valencia“ ekipa iš Ispanijos. Sėkmės atveju, dėl antro pagal prestižą žemyno trofėjaus lietuviams sekmadienį teks grumtis su dviejų Rusijos komandų – Maskvos srities „Chimki“ ir Sankt Peterburgo „Spartak“ – poros nugalėtojais.

Faktas, kad teks žaisti dvi dienas iš eilės, „Lietuvos ryto“ atstovų nejaudina.

„Lyginant su kitomis komandomis, esame nuostabioje padėtyje, nes jau įpratome žaisti diena po dienos be sustojimo, – ironizavo A. Džikičius. – Per pastarąsias 15 dienų sužaidėme 7 mačus, o „Valencia“ komanda – tik du. Daugybę kartų šį sezoną turėjome rungtyniauti dvi dienas iš eilės, todėl tuo mūsų tikrai nenustebinsi. Problema yra ta, kad laukia labai stiprus varžovas, nuo A iki Ž atitinkantis Eurolygos lygį. Kita vertus, žinome, kad spaudimas labiau slėgs „Valencia“ krepšininkus, o ne mus“.

Oponentų sudėtis kelia galvos skausmą

Tuo, kad „Valencia“ klubą laiko Europos taurės pusfinalio vertu varžovu, A. Džikičius abejoti neleidžia. Paklaustas apie pavojingiausius ispanų žaidėjus, treneris išvardijo kone visą komandą.

„Ši ekipa turi rimtą atsarginių suolą. Privalėsime žaisti labai gudriai, jei norime ją įveikti. „Valencia“ turi penkis lygiaverčius aukštaūgius ir tiek pat gerų gynėjų, dauguma kurių atstovauja savo šalių nacionalinėms rinktinėms. Nando De Colo ir Rafa Martinezas – labai patyrę snaiperiai, Sergejus Liščiukas, A. J. Ogilvis bei Vitoras Faveranis – aukšti ir atletiški, o puolėjas Nikas Caner-Medley – geriausias praėjusio Ispanijos čempionato krepšininkas.

Bet mes trokštame įrodyti, kad ir turint kuklų biudžetą galima sėkmingai konkuruoti. Kiti klubai, kurie pateko į finalo ketverto varžybas, išleido begales pinigų. Tačiau juos slegia ir atitinkamas spaudimas: „Chimki“ tiesiog privalo iškovoti kelialapį į Eurolygą, nes kitaip finansinis kranelis jiems gali būti prisuktas, lygiai tokioje pačioje padėtyje ir „Spartak“. Mūsų situacija – kitokia. Pinigais mes nesitaškėme, bet pademonstravome, kad tai nėra būtina sąlyga norint žaisti konkurencingą krepšinį“, – dėstė A. Džikičius.

Žaidžia taktinius žaidimus?

Į Europos taurės finalo ketverto varžybas keliaus visi dvylika sostinės klubo krepšininkų, tačiau klaustukų kyla dėl kelio traumą pastaruoju metu besigydžiusio puolėjo Lawrence'o Robertso.

Daugiausiai prisidėjęs prie to, kad „Lietuvos rytas“ šiuo metu yra geriausiai turnyre dėl atšokusių kamuolių (vid. 36,9) kovojanti ekipa, amerikietis ketvirtadienį treniravosi su komandos draugais, bet A. Džikičius jo atžvilgiu nebuvo nusiteikęs labai optimistiškai.

DELFI paklaustas, ar L. Robertsas Maskvoje jau galės rungtyniauti visu šimtu procentų savo pajėgumo, serbas purtė galvą.

„Ne, tikrai ne. Dar nežinome, kiek jis galės padėti komandai. Šiandien buvo pirma ir paskutinė rimta treniruotė, kurioje jis visavertiškai dirbo, kadangi Maskvoje laiko sunkioms pratyboms mes nebeturėsime. Tad šiuo metu negaliu nieko pasakyti apie jo būklę“, – tikino A. Džikičius.

Tačiau kortų atskleisti nenorintį trenerį demaskavo kitas puolėjas Mindaugas Katelynas, pasak kurio, aukštaūgis iš JAV jau dabar yra visiškai pasirengęs grįžti į aikštę.

„Lawrence'as yra pasiruošęs žaisti visa jėga. Žinau, kad jis galėjo rungtyniauti jau antradienio mače su „Nižnij Novgorod“ komanda, bet treneriai jį taupė“, – sakė M. Katelynas.

Šansas perrašyti istoriją

Sėkmės Maskvoje atveju, „Lietuvos rytas“ gali tapti pirmuoju klubu istorijoje, trečią kartą iškovujusiu Europos taurės trofėjų.
Antrame pagal prestižą žemyno turnyre vilniečiai yra triumfavę 2005 ir 2009 metais.

Tiesa, patekti istoriją sieks ir „Valencia“ krepšininkai, kurie Europos taurės varžybų laurais mėgavosi 2003 ir 2010 metais.

„Lietuvos ryto“ ir „Valencia“ klubų keliai Europos taurės turnyro pusfinalyje kartą jau buvo susikirtę. 2005 metais dėl vietos finale ekipos kovojo pagal seną formatą ir sužaidė du mačus: Ispanijoje „Valencia“ krepšininkai buvo pranašesni 77:75, bet namuose „Lietuvos rytas“ atsirevanšavo didesniu skirtumu – 75:65. Vilniečius tuomet į priekį vedė legionieriai Tyrone'as Nesby ir Robertas Štelmaheris. Tai buvo vienintelės šių komandų tarpusavio rungtynės istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją