„Gaila, kad nepavyko pasiekti revanšo reikiamu skirtumu. Bet per daug buvome iššvaistę ankstesnėse rungtynėse, ypač jų pabaigose. Neslėpsiu, turėjome realią galimybę tai padaryti, vis dėlto džiaugiuosi šia pergale, šiandien tikrai pavyko kontroliuoti rungtynes, priversti „Rytą“ žaisti neužtikrintai“, – komentavo „Neptūno“ strategas, galutinį rezultatą pirmiausia motyvavęs sėkmingu puolimu.

Tiesa, nors jo komanda ir laimėjo, K. Maksvytis vėl buvo nepatenkintas arbitrų darbu.

„Daug broko nebuvo, bet ginčytinos situacijos traktuotos „Ryto“ naudai. Gal per daug myliu savo komandą, bet šiais metais „Neptūnas“ vis nukenčia nuo teisėjų, ir aš skųsiuosi tol, kol situacija pagerės. Kur problema, kad teisėjai negerbia mūsų? Turbūt „Ryto“ autoritetas“, – samprotavo treneris.

Trečiadienį patenkintas jis negalėjo būti ir pagrindinio komandos vidurio puolėjo Jerai Granto žaidimu. Amerikietis, kuris visą pavasarį nepanašus į save, per 21 minutę pelnė vos 2 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

„Sukame galvą, kodėl jis nėra „šviežias“. Tam yra objektyvių priežasčių: Jerai vasarą beveik neturėjo poilsio, atvyko iš Venesuelos. Dabar mūsų tikslas – duoti jam ne krūvių, o atgaivinti, paruošti atkrintamosioms varžyboms“, – dėstė K. Maksvytis.

Tuo metu „Ryto“ gretose savo paties šešėlį pastaruoju metu primena D. J. Seeley, Klaipėdoje tepelnęs 2 taškus (0/5 metimų „iš žaidimo“) ir baigęs pasirodymą anksčiau laiko dėl 5 asmeninių pražangų.

Didžiąją sezono dalį komandą puolime tempęs amerikietis dviženklio taškų ar naudingumo balų skaičiaus LKL rungtynėse nesugeba surinkti jau daugiau nei du mėnesius.

„Jis turėjo piršto traumą, gydytojai jam buvo skyrę procedūrų. Dabar lyg ir turėtų viskas būti gerai. Faktas, kad laukia pokalbis su juo. Analizuosime, kodėl trūksta jo indėlio. Akivaizdu, kad jis dabar nėra tas žaidėjas, koks buvo anksčiau ir kokio mums reikia“, – apie gynėją atsiliepė šalies vicečempionų treneris Dainius Adomaitis.

Kalbėdamas apie rungtynes, jis pripažino, jog „Rytui“ pajūryje trūko energijos.

„Gal mano kaltė, kad neradau tinkamų žodžių, kaip komandą nuteikti. Nors sakiau, koks svarbus šis taškas“, – apmaudavo strategas.

Abiejų ekipų sąskaitoje dabar – po 22 pergales ir 7 pralaimėjimus. Išsilygino ir tarpusavio dvikovų bendras rezultatas – 2:2. Tiesa, vilniečiai mačuose su „Neptūnu“ pelnė 6 taškais daugiau nei varžovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)