„Pirmiausia, jei nori laimėti prieš „Žalgirį“, turi tikėti. Turi tikėti, kad gali įveikti „Žalgirį“. O buvo momentų, kai mes netikėjome. Pradžioje padarėme labai daug taktinių klaidų, atidarėme metikus, jie provokavo baudas, stojo prie metimų linijos.

Tas labiausiai liūdina, kad rungtynių pradžioje buvome nedrausmingi gynyboje. Antroje pusėje buvo daug geriau. Tikiuosi, kad antrose rungtynėse bus kitaip“, – teigė D. Adomaitis.

Treneris neslėpė, kad vėl su sveikatos problemomis susidūrė Dennisas Jerome'as Seeley, kuris buvo priverstas sėsti ant atsarginių žaidėjų suolo.

„Toks buvo daktaro sprendimas, Šis dalykas, kuris jam trukdė žaisti anksčiau, šiandien vėl išryškėjo“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Sudėdamas rungtynių akcentus treneris dar kartą paminėjo spragas gynyboje.

„Mes negalime tokiose situacijoje paleisti Grigonio ar Westermanno. Klaidos individualioje gynyboje. Tai pagrindinis dalykas, kurį mes buvome puikiai išsprendę su „Neptūnu“. Kita vertus, mes žaisdami su „Žalgiriu“ turime rizikuoti. Kai kur ta rizika pasiteisino, kai kur ne“, – svarstė strategas.
D. Adomaitis taip pat įvertino ir jaunojo Margirio Normanto žaidimą.

„Kaip su visais jaunais žaidėjais – vienas išėjimas buvo labai geras, kitas – labai blogas. Jis įneša intensyvumo. Kalbant apie Echodą, jis greitai prisirinko baudų. Su juo buvo geras intensyvumas, gal reikėjo rizikuoti ir leisti jam žaisti. Tačiau komanda ir be jo tvarkėsi labai gerai – 19 atkovotų kamuolių yra puiku“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Paklaustas apie Klaipėdos „Neptūno“ aukštaūgiui Simui Galdikui skirtą vienų rungtynių diskvalifikacinę ir piniginę baudas už smūgį galva Martynui Echodui, D. Adomaitis tvirtino, kad krepšininkas baudžiamas per švelniai.

„Peržiūrėjus epizodą dar kartą, Echodui viskas pasibaigė labai laimingai. Išgirdus, kaip „Neptūno“ atstovai gynė Galdiką, atrodo, kad skirtingas rungtynes žiūrėjome. Aišku, Echodas nėra švariausias žaidėjas, bet taip pasielgti? Ką, negi galima galvomis daužytis ir praleisti tik vienerias rungtynes? Gal kas sugalvos, kad ir varžovus galima eliminuoti galva, jei už tai tik vieną mačą praleidi?“, – rėžė „Ryto“ strategas.

Antrosios finalo serijos iki trijų pergalių rungtynės vyks ketvirtadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)