Praėjusį sezoną Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoje praleidęs „Juventus“ aistruolių numylėtinis įžaidėjo pozicija dalinsis su dar vienu patyrusiu gynėju, su kuriuo derinami paskutiniai sutarties punktai.

Atstovaudamas Pasvalio komandai Aidas Viskontas LKL pirmenybėse per 26 minutes pelnydavo po 8,8 taško (43,9 proc. dvitaškiai, 38,9 proc. tritaškiai, 78,2 proc. baudos), atkovodavo po 2,4 kamuolio, atlikdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8,3 naudingumo balo.

Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmenybėse kretingiškio statistika buvo panaši: po 8,1 taško (51,2 proc. dvitaškiai, 39,3 proc. tritaškiai, 85,7 proc. baudos), po 2,7 atkovoto kamuolio, oi 4 rezultatyvius perdavimus ir po 10 naudingumo balų per 24 minutes.

Per du sezonus, kuriuos anksčiau praleido „Juventus“ klube, A. Viskontas iš viso sužaidė 94 rungtynes, per kurias pelnė 850 taškų, atkovojo 273 ir perėmė 116 kamuolių bei atliko 398 rezultatyvius perdavimus. Pagal šį rodiklį gynėjui Utenos komandoje kol kas negali prilygti niekas.

Sugrįžtantis A. Viskontas tapo jau ketvirtu šio sezono „Juventus“ komandos naujoku. Kiek anksčiau klubas sudarė sutartis su vidurio puolėjais Edgaru Želioniu ir Arminu Urbučiu bei puolėju Martynu Linkevičiumi. Artėjantį sezoną Antano Sireikos vadovaujamoje komandoje taip pat žais Edgaras Stanionis, Saulius Kulvietis, Jaunius Davniukas ir Arijus Pašakarnys.

Pristatytas naujas Utenos komandos treneris

Utenos miesto žiniasklaidai buvo pristatytas naujas vietos „Juventus“ ekipos vyriausiasis treneris A. Sireika. Strategas oficialiai pasirašė sutartį su praėjusio sezono LKL trečios vietos laimėtojais.

Pristatymo metu treneriui ir visai „Juventus“ ekipai sėkmės linkėjo ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas.

„Kai žaidžia „Juventus“ klubas - miestelėnai net prisigalvoja visokiausių prietarų. Vieni specialiai eina į lauką, kiti - skalbti, viena mano pažįstama - puola lyginti skalbinius. Visi nori, kad tik klubui būtų gerai. Matome, kad mieste susidomėjimas krepšiniu yra labai didelis, todėl ir toliau prisidėsime prie šios komandos stabilumo ir gero vardo.“

Treneris pažadėjo, jog taip pat stengsis džiuginti gerbėjus.

„Krepšinis - kultūros dalis. Mums svarbu, kad sirgaliai būtų patenkinti, kad juos džiugintų tai, ką jie mato. Stengsimės siekti kuo geresnio rezultato, bet tuo pačiu duosime šansą visiems žaidėjams. Jei jaunimas treniruotėse įrodys, kad gali įgyvendinti mano nurodymus, jie gaus laiko ir rungtynių metu.“

A. Sireika pažymėjo, kad buriant ekipos sudėtį ypač atsižvelgiama į tai, kad žaidėjai norėtų atstovauti „Juventus“ komandai.

„Man svarbu, jog tos spalvos, kurioms atstovauja krepšininkas, būtų jo kraujyje. Jei žaidėjas nori rungtyniauti ekipoje, jam svarbu tai, dėl ko jis kovoja, tada jis atiduos visas jėgas. Jei krepšininkas ateina į komandą dėl pinigų, ar norėjo žaisti kitur, bet nepavyko, jo nepriversi atiduoti visos širdies.“

Klubo valdybos posėdyje buvo iškeltas tikslas „Juventus“ komandai artėjantį sezoną patekti į stipriausių LKL komandų penketuką ir iškovoti kelialapį į antrą FIBA Europos taurės turnyro etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)