Jis taip pat pabrėžė, kad "jau ne garvežys" ir "visų paskui save nepatrauks".

"Galiu būti tik vagonu, nors kol kas ir miegamuoju vagonu. Tačiau kam to reikia?", - teigė krepšininkas.

Interviu autoritetingam Rusijos leidiniui A.Sabonis papasakojo ir apie savo požiūrį į gimtąją komandą.

"Būti "baltai-žaliu" - galvoju, tai didelė garbė. Nėra Europoje komandos pasiekusios daugiau, nei Kauno "Žalgiris". Žaidimas "Žalgirio" gretose turi visada jaudinti. Mane visada jaudino. Kai, nors ir be manęs, "Žalgiris" du metus iš eilės laimėjo du pačius prestižiškiausius Europos krepšinio klubų turnyrus - iš pradžių Europos taurę, o po to ir Eurolygos "Finalinio ketverto" turnyrą (atitinkamai 1998 ir 1999 m.m. - BNS), nebuvo laimingesnio už mane žmogaus", - prisipažino krepšininkas.

Būtent. paskatintas šių jausmų jis iki šiol rungtyniauja. Pasak A.Sabonio, dabar, po metų poilsio jis "pasiruošęs pateikti Europai nauja Griunvaldą".

Bendraudamas su leidiniu krepšininkas pasidalijo patirtimi, kaip bendrauti su sirgaliais.

"Atrodo, kad jau mažiausiai su trimis milijonų sirgalių spėjau nusipaveiksluoti. Pastoviai apspisdavo, apiberdavo klausimais. Jei normalus klausimas - atsakydavau. Jei ne - apsimesdavau, kad nesupratau", - sakė A.Sabonis.

Jis taip pat prisipažino, kad nesiruošia tapti politiniu veikėju, kaip jo kolega Rimas Kurtinaitis (buvęs sporto ministras - BNS).

"Dar labai daug darbo krepšinyje. Velnias žino kiek reikia nuveikti. O ten, viršuje, ir be manęs masė norinčių užimti šiltesnę vietelę. Visiems ir vietos neužteks", - pažymėjo sportininkas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją