Vėliau jie suteikė Klaipėdos ekipos komandos vyriausiajam treneriui paprašyto „iššūkį“ perskaičiuoti „Ryto“ komandos 8 sek. taisyklės pažeidimą ir taip pažeidė Skubios Peržiūros Sistemos (SPS) naudojimo taisykles (SPS naudojimo taisyklės nenumato galimybės peržiūrėti, ar buvo 8 sek. pažeidimas ar ne).

Be to, LKL teisėjų departamentas pripažino, kad arbitrai padarė klaidą ir skirdami penktąją pražangą „Ryto“ lyderiui Marcusui Fosteriui.

Šiose rungtynėse klydusiems teisėjams LKL nuostatuose nustatyta tvarka buvo paskirtos suspendavimo nuo teisėjavimo „Betsafe-LKL“ čempionate sankcijos – nuo 1 iki 3 savaičių.

Vienas iš šiose rungtynėse dirbusių teisėjų Gytis Vilius, pateikė apeliaciją LKL Drausmės komisijai, todėl jo suspendavimas yra sustabdytas iki atskiro Drausmės komisijos sprendimo.

Paliktas galioti pirminis sprendimas


Kovo 26-ąją įvyko LKL Drausmės komisijos posėdis, kuriame buvo paliktas galioti pirminis sprendimas dėl teisėjų klaidų ketvirtojo kėlinio pabaigoje pripažinimo bei palikta galioti pagal LKL nuostatus paskirta suspendavimo nuo teisėjavimo „Betsafe-LKL“ čempionate sankcija.

LKL Drausmės komisiją sudaro:

•⁠ ⁠Kauno „Žalgirio“ komandos direktorius Paulius Jankūnas
•⁠ ⁠Klaipėdos „Neptūno“ klubo direktorius Martynas Mažeika
•⁠ ⁠Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ direktorius Martynas Purlys
•⁠ ⁠Jonavos „Cbet“ komandos prezidentas Vaidas Vaškevičius
•⁠ ⁠LKL partnerio „Cobalt“ teisininkų kontoros teisininkas Žygintas Voronavičius.