Tai reiškia, kad kitą sekmadienį sostinėje numatytą šalies grandų dvikovą su Kauno „Žalgirio“ vyrais „Rytas“ pasitiks nesuklupęs (7-0).

„Mūsų jaunai komandai svarbu parsivežti pergalę iš tokios sunkios išvykos kaip į Uteną, ypač tokioje sezono fazėje, kai mes dar tik augame.

Žinojome, kad bus kietos rungtynės ir kokie disciplinuoti bei subalansuoti šiemet yra uteniškiai. Tai jie tikrai nenustebino“, – spaudos konferencijoje sakė Giedrius Žibėnas.

Vilniečiai Utenoje fantastiškai atakavo iš toli. Iš viso tikslą pasiekė net 19 jų tritaškių iš 38 (50 proc.). Tai – ne tik šio sezono rekordas, bet ir į visų laikų dešimtuką patenkantis rezultatas. Apie neįtikėtiną puolimą byloja ir Vilniaus ekipos 29 rezultatyvūs perdavimai.

Pagrindinis tokio taiklumo kalvis ir kaltininkas neabejotinai buvo Justinas Gorhamas. Puolėjas iš JAV pataikė visus 8 mestus tritaškius, o jo sąskaitoje – 26 taškai, 8 atkovoti kamuoliai ir 33 naudingumo balai.

Apskritai daugiausiai tritaškių per vieną mačą LKL istorijoje yra dar 1996-aisiais sušveitęs Plungo „Olimpo“ snaiperis iš Kanados Joe Vickery (13/19).

„Apie puolimą nėra net ką šnekėti – laimėjome J. Gorhamo dėka. Šiandien jam sukrito. Taip, smagu, visada džiaugiamės už savo žaidėjus, kai kažkas pavyksta bet norėtųsi šnekėti ir besti pirštu į tai, kad varžovai įmetė 63 procentus tritaškių (10/16). Turime turėti paruošę planą ir tam atvejui, jei mums tie metimai mums nesukris.

Gynyboje buvo per daug spragų. Išskirčiau tik Margirį Normantą, kuris tikrai kontroliavo Brae Ivey ir nedavė jam pajausti žaidimo skonio. Kiti varžovai turėjo labai daug laisvės“, – pastebėjo „Ryto“ strategas.

G. Žibėnas buvo paklaustas ir apie šimtąją jo bei viso trenerių štabo pergalę LKL.

„Jeigu nubrauktume tuos metus ir pažvelgtume į pradžią, tai atrodžiau visiškai žalias. Tą turbūt ir žaidėjai jautė. Man pasisekė tai, kad jie palaikė nuo pat pirmų rungtynių. Jaučiau labai stiprų užnugarį.

Kitas dalykas – trenerių štabas. Mes vienam kitam neleidžiam atsipalaiduoti ir keliam į viršų“, – tikino 39-erių metų specialistas iš Kauno.

Rytiečiai jau registravo tiek Martyną Echodą, tiek Gytį Radzevičių, tačiau abu jie ant parketo Utenoje dar nepasirodė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją