„Betsafe-LKL“ 12-ojo turo rungtynėse Kauno „Žalgiris“ sekmadienį svečiuose 80:68 įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ekipą. Šiose rungtynėse kauniečių gretose oficialiai debiutavo ir naujausias „Žalgirio“ narys Edmondas Sumneris. Nors naujokui debiutas nenusisekė, o aikštę jis paliko be taškų ir su -5 naudingumo balais, bet žalgiriečių ekipos strategas Kazys Maksvytis dėl to pernelyg nesijaudino.

Po rungtynių spaudos konferencijoje „Žalgirio“ vyr. treneris pripažino, kad E. Sumneris dar nėra pasiruošęs žaisti visa jėga. „Mes jį metėme į aikštę žiūrėdami į ateitį, šios dienos rungtynėse dar nelaukdami naudos. Jis kurį laiką praleido be kontaktinio krepšinio, bet tikimės, kad rungtynės iš rungtynių jo indėlis bus vis didesnis. Gaila, kad dabar beveik neturime treniruočių. Reikės surasti jam vietos rungtynėse ir įvedinėti į komandą. O šiaip tai tikrai gero charakterio, darbštus krepšininkas, tikiu, kad su juo viskas bus gerai“, – teigė K. Maksvytis.

Pirmo kėlinio pabaigoje pirmąkart ant parketo žengęs E. Sumneris aikštėje praleido 5,5 minutės, prametė vienintelį tolimą bandymą, sykį suklydo, 3 kartus pažeidė taisykles ir mačą baigė su -5 naudingumo balais.

Visgi, tai nesukliudė „Žalgiriui“ išsivežėti iš Panevėžio pergalę. Po trijų kėlinių 53:51 priekyje buvo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, bet lemiamą rungtynių atkarpą 29:15 laimėjo ir pergale džiaugėsi puikiai iš toli atakavę „Žalgirio“ krepšininkai.

„Sunki pergalė, bet Panevėžyje kitaip ir nebūna. Panevėžeičiai žaidžia fiziškai, agresyviai. Didžiąją mačo dalį žaidėme lygiai, net teko juos vytis. O ketvirtame kėlinyje kūrėme specialias situacijas, išleidome pataikančius mažiukus. Neblogai visame šitame dalyvavo ir Laurynas Birutis, kuris gerai skirstė kamuolius iš baudos aikštelės. Susikūrėme situacijas ir jas realizavome“, – konstatavo „Žalgirio“ vairininkas.

K. Maksvyčiui gerą įspūdį paliko auklėtinių darbas gynyboje. „Gynybine prasme neblogos rungtynės, išskyrus varžovų puolime atkovotus kamuolius. Be abejo, buvo ir sunkių atkovotų kamuolių, bet buvo ir tokių, kuriuos mes turėjome susirinkti. Tai dar galėtume pagerinti. Iš kitos pusės, kitą savaitę nusimato nemažas rungtynių maratonas, tad bandėme dažniau rotuoti žaidėjus, tas pavyko, gal dėl to susitikimo pabaigoje buvo šviežumas. Pavyko ir padalinti minutes, ir išplėšti pergalę, džiaugiamės. Šis laimėjimas mums labai svarbus, nes dėl traumų netekome kelių žaidėjų. Galbūt tai kažkiek mus ir suvienijo, bet labai džiugu, kad rungtynes vėl pradedame nuo gynybos. Tikiuosi, kad tos netektys mus suvienys ir mes toliau taip žaisime“, – vylėsi K. Maksvytis.

Tuo metu „7bet-Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas neturėjo kuo džiaugtis. „Rungtynes pralaimėjome ketvirtame kėlinyje. Varžovai pataikė daug laisvų tritaškių, surinko beveik 30 taškų, o tai reiškia, kad mūsų gynyba buvo labai prasta. Kita vertus, jie visą laiką naudojo tą patį derinį, tad turiu prisiimti atsakomybę, kad nesugebėjau geriau sureaguoti ir perstatyti savo komandos žaidimo. Sveikinu „Žalgirį“ su pergale, mes šiandien tikrai nepadarėme visko, kad sutrukdytume jiems laimėti“, – po dvikvos pareiškė N. Čanakas.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją