Šįsyk, nubalsavus visiems lygos kapitonams, „Fair Play“ apdovanojimas keliauja pas žaidėją, kuris kartą jau susilaukė pripažinimo už džentelmeniškumą sporte ir gyvenime. Tai – Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Dovydas Giedraitis. Jis tokį prizą jau pelnė 2021-2022 m. sezone.

„Visi žaidžiame krepšinį, tai yra žaidimas. Nėra taip, kad nesistengi kažko nesužaloti, bet žaidi, laikaisi taisyklių ir viskas“, – paprastai savo požiūrį į elgesį aikštelėje atskleidė D. Giedraitis.

Pasak 23-ejų gynėjo, tinkamos vertybės jam buvo skiepijamos nuo pat pirmųjų žingsnių sporte.

„Nuo mažens tėvai gerai išauklėjo, buvo griežti. Kai dar mažas žaisdavau krepšinį, treneris akcentuodavo, kad būčiau susikaupęs aikštelėje, nekalbėčiau su teisėjais, neužsiimčiau pašaliniais dalykais, nesivelčiau. Tai – trenerių darbas. Taip ir gavosi, kad stengiuosi susikoncentruoti į krepšinį, nesiblaškyti, kad tai netrukdytų žaidimui“, – tvirtino garbingiausiu „Betsafe-LKL“ žaidėju išrinktas vilnietis.

„Be abejo, kartais pametu kontrolę, bet kuo greičiau mėginu grįžti į susikoncentravimo būseną, išlikti ramus. Į švilpukus ar kitus epizodus reaguoju ramiai“, – pridūrė D. Giedraitis.