Liepos pradžioje numatytame viename iš olimpinės atrankos turnyrų lietuviams teks pranokti Italijos (FIBA-13), Puerto Riko (FIBA-16), Meksikos (FIBA-25), Dramblio Kaulo Kranto (FIBA-33) ir Bahreino (FIBA-69) pajėgas.

Tik geriausiai iš šių šešių šalių rinktinių atiteks bilietai į Paryžių.

„Šimtaprocentinio patvirtinimo nėra, bet pagrindinės žvaigždės, jeigu bus sveikos – padės. Pavardėmis neišsiplėsiu, bet iš tų žaidėjų, kurių pernai nebuvo, nemažai norėtų dalyvauti“, – šią savaitę LKF surengtoje spaudos konferencijoje prasitarė Kazys Maksvytis.

Pasaulio čempionate nacionalinė komanda vertėsi be visos aibės dėl įvairiausių priežasčių žaisti negalėjusių arba tiesiog nepanorusių tautiečių – Luko Lekavičiaus, Mariaus Grigonio, Arno Butkevičiaus, Gyčio Radzevičiaus, Roko Giedraičio, Edgaro Ulanovo ir Domanto Sabonio.

Tokiu būdu į galutinį dviliktuką prasimušė net šeši tuomečiai LKL žaidėjai – Tomas Dimša ir Ignas Brazdeikis iš Kauno „Žalgirio“, Deividas Sirvydis ir Gabrielius Maldūnas iš Panevėžio „7bet-Lietkabelio“, Margiris Normantas iš Vilniaus „Ryto“ ir Vaidas Kariniauskas iš Mažeikių „M Basket“.

Potencialiai apie pusę rinktinės sudėties LKL krepšininkai gali sudaryti ir kitąmet, o tai K. Maksvytį verčia dėti pastangas, kad šios lygos sezono finišas būtų paankstintas.

„Aš kreipiausi į federacijos vadovus, kad pakalbėtų su LKL dėl sezono pabaigos paankstinimo. Pagal mano turimas žinias, tą yra ruošiamasi padaryti. LKL blogiausias scenarijus būtų, jeigu Lietuvos klubai patektų į Eurolygos, Europos taurės ar FIBA Čempionų lygos ketvertus“, – atskleidė jis.

Vėliausia numatyta LKL sezono pabaiga – birželio 18 diena. Tai reikštų, kad iki olimpinio atrankos turnyro Puerto Rike bebūtų likusios dvi savaitės, nekalbant jau apie pačią pasiruošimo stovyklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją