Pirmasis kėlinys buvo visiškai lygių oponentų kovos atspindys – 21:21. „Neptūnas“ pabandė atitrūkti (26:21), o aistrų netrūko – už kalbas techninę pražangą užsidirbo Michaelas Hughesas. Skirtumas tarp ekipų augo (33:25), nors „CBet“ legionieriai ir pristabdė klaipėdiečių spurtą – 33:33.

Lukas Kreišmontas grąžino persvarą jonaviečiams, nors antro kėlinio pabaiga palankesnė buvo „Neptūnui“. 6:0 – taip finišavo svečiai.

Martynas Pacevičius užsidirbo nesportinę pražangą, o „CBet“ savo šansus išnaudojo tinkamai – 47:48. Matui Vaitkui atsakymą ruošė Strahinja Mičovičius, o Timui Lambrechtui atsakė M. Hughesas – 57:59. Rezultatas ir skirtumas gerai iliustravo kovos atkaklumą.

Abiejų komandų atakos strigo, o M. Hughesas pradžiugino Jonavos publiką eiliniu bloku, kurį skyrė M. Pacevičiui – 75:71. Aleksandras Marelja dėl pražangų jau iškrito iš „CBet“ rikiuotės, tuo tarpu Zsmboras Maronka dėl čiurnos traumos nebegalėjo padėti „Neptūnui“.

„CBet“ augino savo pranašumą (79:71), o S. Mičovičiaus metimas privertė Mindaugą Brazį prašyti pasitarimo. Tauras Jogėla suteikė savo komandai rekordinę 11 taškų persvarą (82:71), kurią greitai rėžė M. Girdžiūno ir Thomaso Rutherfordo metimai – 76:82.

Visgi likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes M. Girdžiūnas sužingsniavo, o M. Hughesas priartino „CBet“ prie pergalės – 84:76.

Pergalės kalviu tapęs M. Hughesas žaidė geriausią sezono mačą „Betsafe-LKL“: 18 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, net 6 blokai ir 24 naudingumo balai. Šio sezono blokų rekordas priklauso 7 metimus blokavusiam Justui Furmanavičiui.

„Neptūnui“ padėti negalėjo Sterlingas Gibbsas ir Deividas Gailius.

„CBet“: Strahinja Mičovičius 21, Michaelas Hughesas 18 (6 blk.), Michaelas Lewisas 13, Edvinas Šeškus 11 (7 atk. kam.), Ivanas Gandia-Rosas 9.

„Neptūnas“: Zsmboras Maronka, Ignas Sargiūnas, Mindaugas Girdžiūnas ir Martynas Pacevičius – po 12, Timas Lambrechtas 11, Thomasas Rutherfordas 7 (10 atk. kam.).


Standings provided by Sofascore