Tiesa, juodai-baltiems-raudoniems galutinai „Vilkus“ (15-8) pavyko palaužti tik paskutiniame kėlinyje, kurį nominalūs mačo šeimininkai laimėjo 30:14.

Antroje vietoje žengiantys rytiečiai dar labiau padidino atotrūkį nuo savo artimiausių konkurentų turnyro lentelėje ir tuo pačiu išlaikė intrigą dėl pirmos pozicijos, kurioje kol kas pakankamai tvirtai žygiuoja žalgirečiai (20-2).

„Geros rungtynės mums, dar geresnės turbūt – mūsų fanams. Sveikiname juose. Norėjosi parodyti tą reakciją po paskutinių rungtynių. Bet visąlaik sakau taip, kad jeigu laikai save kažkokia didesne komanda, tu privalai parodyti reakciją ir po laimėtų rungtynių. Laukiame jos“, –

„Išlaikėme varžovus gynyboje ten, kur norėjome. Ketvirtame kėlinyje visiškai surakinome juos gynyboje, išsprendėme situacijos su jų lyderiais ir saugojome savo aikštelę nuo pigių taškų iš po krepšio. Jiems neįmetant ta frustracija perėjo ir į gynybą, dėl to lemiamose minutėse mims atsirišo krepšys ir mes patys įmetėme net 30 taškų. Galutinis rezultatas gal ir neatspindi visos rungtynių eigos, bet toks jis ir yra.

Puolimo prasme šiandien buvome kantresni, o gynybos – kur kas purvinesni. Čia turbūt ir paaugome“, – spaudos konferencijoje sakė Giedrius Žibėnas.

Paklaustas, kodėl šį kartą tokia solidi buvo rungtynių pabaiga, „Ryto“ treneris pabrėžė ir pagausėjusią sudėtį.

„Jeigu šnekėsime apie paskutines dvejas rungtynes, taip, mes pralaimėjome laimėtas rungtynes tiek prieš „Žalgirį“, tiek prieš „Neptūną“, bet turėkime omenyje, kad mes žaidėme be dviejų pagrindinių gynėjų – Margirio Normanto ir R. J. Cole'o, kurie turi lemiamais momentais persivaryti kamuolį. Ir galima užduoti retorinį klausimą: kaip atrodytų bet kuri komanda, jeigu iš jos išimtume du pagrindinius gynėjus?

Šiandien, ačiū, Dievui, grįžo R. J., o Margo yra labai arti sugrįžimo. Ir iškart atrodome geriau, nes R. J. davė Arnui Veličkai poilsio ir jis buvo šviežesnis, dėl ko išvengėme klaidų lygioje vietoje. Reikia suprasti ir žaidėjus, kai jiems tenka po 35 min. žaisti“, – pastebėjo jis.

Atskiro stratego paminėjimo nusipelnė ir rezultatyviausią šio sezono pasirodymą surengęs Marcusas Fosteris, finišavęs su 31 tašku (6/9 tritaškiai, 7 rez. perd.) bei 34 naudingumo balais.

„Marcusas laukia tokių rungtynių, mes jį žinome. Po traumos jis nesportavo gal dvi savaites, norime, kad jis kuo greičiau į tą formą grįžtų. Jis po truputį ją atgauna ir ruošiasi tai svarbiausiai sezono atkarpai. Kievienas žaidėjas mums yra aukso vertės ir, kaip eilę metų sakau, svarbiausias tikslas dabar – atkrintamąsias pasitikti visos sudėties“, – akcentavo G. Žibėnas.

Treneriui neužkliuvo tai, kad į „Avia Solutions Group“ areną šį sykį sugužėjo sąlyginai kukli publika – 4452 žiūrovai.

„Tiek, kiek surinko, visiškai užtenka. Kokybė tokia žymiai geriau prieš kiekybę, kai sėdi kas antroj sėdynėj. Šiandien užsivedę buvo žmonės ir nesimatė tos tuščios mėlynos vietos – tik raudoni šalikai. Džiaugiuosi, kad fanai šiandien atėjo ir mus palaikė kažkokioje galbūt ne duobelėje, bet sunkesniu momentu, o dabar švenčia. Turiu pasakyti, kad vakar ir treniruotės pabaigoje fanai pasirodė ir šiokią tokią motyvacinę kalbą pasakė.

Vis tiek žaidėjams tie patys balsai ir veidai yra kažkiek pabodę, tai fanai turėjo savo žodį ir tas yra labai svarbu, ypač legionieriams žinoti, kaip kas vyksta tokiuose derbiuose. Labai esame dėkingi jiems ir tikimės, kad tai taps gražia tradicija. Mums reikėjo tokių rungtynių ir to pasitikėjimo. Šiandien mes jį atgavome“, – „Ryto“ vairininkas.

Primename, kad „Rytas“ laimėjo reguliariojo sezono seriją prieš „Wolves“ rezultatu 2:1.

Ketvirtadienį vilniečiai lankysis pas juos KMT pusfinalyje nuskriaudusį Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją