Savo ruožtu „Vilkai“, nepaisant pakilaus starto – 7:0, 11:2 ir 18:14, vėliau neatlaikė Vilniaus „Ryto“ pasiūlyto fiziškumo ir agresyvumo, pralaimėjo atkarpą net 0:19, prarado rungtynių kontrolę ir galiausiai patyrė skaudžią nesėkmę rezultatu 72:89.

ASG arenos šeimininkai per dažnai klydo (prarado 16 kamuolių) ir itin netaikliai atakvo iš toli (5/31 tritaškiai, 16 proc.). Jie neturėjo ir savų tribūnų palaikymo, nes absoliučiai didžioji iš daugiau nei 7 tūkstančių į derbį susirinkusių žiūrovų dalis karštai ir vieningai palaikė „Rytą“.

„Na ką, matėte. Pradėjome rungtynes neblogai, susikaupę. Bet tada antras kėlinukas. Jie įjungė kitą pavarą, fiziškumą, agresyvumą ir mes suskydome, padarėme klaidų. Jie išmušė mus iš vėžių. Istorija kartojasi. Pabėgo. Bandėme sugrįžti, sumažinome savo atsilikimą iki 7 taškų. Bet nebuvo to agresyvumo.

Esmė ta, kad per daug metėme tritaškių, kurie šiandien mums nesisekė, nors kažkada Europos taurėje net buvome pirmi pagal juos. O šiandien net ir laisvi būdami nepataikėme, kas tikrai viską apsunkino. Faktiškai rungtynes pralaimėjome antrame kėlinyje. Arnas Velička, Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius paėmė už gerklės mūsų įžaidėjus ir baigėsi visi penketai bei visos taktikos“, – spaudos konferencijoje sakė Kęstutis Kemzūra.

Paklaustas, ar nepikta, kad šiose rungtynėse „Wolves“ nė iš tolo nejautė namų atmosferos, treneris šio faktoriaus nesureikšmino.

„Reikia laimėti komandai ir turėsime tą persvarą. Ko čia pykti? Ne dėl to reikia pykti. Man jie netrukdė. Ir fanai, kad ir kiek jų būtų, jie neapsigins, nepastatys užtvarų ir neįmes. Jie kuria atmosferą, bet mes turime pakankamai patyrusių žaidėjų, kurie matę ne tokių arenų ir ne tokio triukšmo. Tai nereikia dairytis į plakatus ar dar kažką. Turime galvoti, kaip apsiginti“, – aiškino strategas.

Jis prasitarė, kad norėtų pokyčių komandos sudėtyje.

„Aš asmeniškai norėčiau, bet klausimas – ne man“, – tarė specialistas.

Kitą savatę „Vilkų“ laukia žūtbūtinis Europos taurės mūšis Rygoje su Slobožanskės „Prometej“ klubu, todėl pralaimėtą Vilniaus derbį jiems būtų geriau pamiršti kuo greičiau.

„Toks mūsų darbas. Mes tai suvokiame, bet nesame robotai ir negalime persijungti, nors turėsime tai padaryti, nes laiko neturime. Aš tikiuosi, kad mes supyksime ant savęs, nes žinau, kaip šitie vyrai gali žaisti, kokį intensyvumą ir fiziškumą pasiūlyti. Tiesiog mes tai turime daryti, o ne gailėti savęs ar skųstis, kad mus apstumdė, pagriebė ar palaikė. Na ir kas? Kodėl mes to nedarome? Šitas yra skaudžiausia. Ir man niekas to negalėjo atsakyti“, – piktinosi K. Kemzūra.

Primename, kad trečio kėlinio viduryje „Vilkai“ po Martynui Echodui skirtos nesportinės pražangos priartėjo iki 52:59, tačiau po Giedriaus Žibėno paprašytos minutės pertraukėlės lyderystės ėmėsi M. Normantas, „Rytas“ spurtavo 14:0 ir vėl nutolo – 73:52, o likusi susitikimo dalis iš esmės tebuvo formalumas.

Pirmame rate „Wolves“ buvo pajėgesni už „Rytą“ rezultatu 84:74.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją