Be jo, į lygos 30-mečio krepšinio trenerių penketuką įtrauktas Šarūnas Jasikevičius, Jonas Kazkauskas, Kazys Maksvytis bei Antanas Sireika.

„Nepatogiai pasijaučiau. Manau, per tuos 30 metų yra daugiau nusipelniusių, kurie verti to penketuko. Nenoriu pavardžių sakyti, bet bent dvi pavardes galėčiau pasakyti.

Žinoma, malonu, kai esi tarp tokių strategų kaip Jonas Kazlauskas, Antanas Sireika.

Net šis laimėjimas (LKL metų trenerio) mažiau nustebino nei patekimas į penketuką“, – kalbėjo V. Šeškus.

„CBet“ mažojo finalo serijoje pirmavo prieš „7bet–Lietkabelį“ ir V. Šeškus buvo arti to, kad trečią kartą karjeroje būtų pasidabinęs LKL bronza, tačiau atsitiesęs „Lietkabelis“ sezoną užbaigė dviem pergalėmis paeiliui.

„Santykinai tik po tų rungtynių kažkiek buvo liūdna. Realiai visiems reikėjo labai gerai sužaisti, kad laimėtume trečią kartą prieš „Lietkabelį“. Galėjome seriją laimėti net 3-0, bet nepasisekė, varžovai atsigavo. Blogos nuotaikos nebuvo, suprantame, ką mes šiemet padarėme“, – kalbėjo V. Šeškus, sekmadienį atsiėmęs metų trenerio apdovanojimą.

Šiuose rinkimuose balsavo žurnalistai. 56-erių specialistas sugebėjo savo komandą atvesti į geriausiųjų ketvertą ne tik „Betsafe-LKL“ čempionate, bet ir Citadele KMT turnyre, kur jonaviečiai pasidabino sidabru.

Lipęs ant scenos strategas sulaukė kiek provokuojančio klausimo, ar nenorėtų treniruoti tokio klubo, kurio žaidėjų algos arti šešių nulių.

„Vienam vakarui man per daug tokių ovacijų. Turiu padėkoti Jonavos organizacijai, kuri atlieka visą darbą, o treneriui belieka sustyguoti komandą. Tikrai garbė gauti tokį apdovanojimą iš lygos, kuri yra viena stipriausių Europoje.

Visus gerbiu kolegas, su tokiais biudžetais duoda kovą stipriausiems Europos klubams.

Girdėjau tokią frazę, kad kai karys gauna apdovanojimą, dėkodamas taria „Tarnauju tėvynei“. Aš galiu pasakyti, kad tarnauju Lietuvos krepšinio lygai ir Lietuvos krepšiniui“, – kalbėjo V. Šeškus.

Po lygos apdovanojimų strategui priminus scenoje užduotą klausimą, strategas nesileido į svajones.

„Yra realybė, kurioje gyveni. Pažiūrėsime, kaip čia toliau bus. Jonavoje tikrai geri metai, žmonės myli, geros sąlygos dirbti. Koks atostogų planas? Susitikti su draugais, laukia graži šventė liepos pradžioje, brolio dukros vestuvės“, – atskleidė V. Šeškus.


Tituluočiausias LKL čempionų žiedais – J. Kazlauskas, jų iškovojęs šešis (1995-1999, 2002 m.).

Š. Jasikevičius, kaip treneris, lygą laimėjo penkiskart (2016-2020 m.).

Neseniai „Šiaulių“ vyr. trenerio postą palikęs A. Sireika savo trofėjų lentynoje turi tris LKL čempiono žiedus (2003­-2005 m.).

K. Maksvytis – šviežiausias sąrašo LKL čempionas. Ką tik vykusioje finalo serijoje, kuri jam buvo jau trečioji, darbėniškis įveikė Vilniaus „Rytą“ ir tapo 16-uoju treneriu, savo CV turinčiu LKL auksą.

Tuo metu geriausiu 30-mečio arbitru buvo pripažintas legendinis Lietuvos teisėjas Romualdas Brazauskas. Jis savo spalvingą karjerą, pažymėtą Eurolygos ir olimpinių žaidynių finalais, baigė 2013-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją