„Sveikinimai „Žalgiriui“. Antrame kėlinyje turėjome tuščių minučių kai varžovai kietai gynėsi ir gerai išnaudojo savo pražangas. O mes kėlinį baigėme vos su dviem pražangomis ir tai lėmė išaugusį skirtumą. Visgi gerai, kad nepasidavėme, bet visi suprantame, kad mūsų laukia daug darbo. Turime pasimokyti iš šių rungtynių ir ruoštis kitiems susitikimams“, – po rungtynių Kaune kalbėjo N. Čanakas.

Vasarą Panevėžį palikęs N. Čanakas stojo prie Ankaros „Turk Telekom“ ekipos vairo, tačiau šios savaitės pradžioje buvo atleistas. Penktadienį paaiškėjo, kad penkis sezonus su „7bet-Lietkabeliu“ dirbęs specialistas priėmė pasiūlymą sugrįžti į Panevėžį. Vyriausiojo trenerio poste jis pakeitė Robertą Štelmaherį.

„Labai džiaugiuosi, kad grįžau į Panevėžį. Gal tai ir nuvalkiota frazė, tačiau čia yra antri mano namai. Aš tikrai jaučiuosi čia labai gerai. Man garbė būti Lietuvoje, krepšinio šalyje ir žaisti prieš tokias komandas, kaip „Žalgiris“, „Rytas“. Taip, mes pralaimėjome, bet iš esmės aš esu laimingas, kad esu čia“, – teigė N. Čanakas.

Anot jo, apie pokyčius kalbėti dar anksti, nes komanda kol kas turėjo tik dvi treniruotes. Tačiau pasak N. Čanako, pozityvių ženklų jis išvydo ir Kaune. „Svarbiausia, kad visas 40 minučių buvome komanda. Turėjome sunkią atkarpą antrame kėlinyje, taip pat ir trečio kėlinio pradžioje varžovai pataikė kelis tritaškius, bet mes nepasidavėme. Nemačiau jokios blogos kūno kalbos. Atvirkščiai, vyrai palaikė vieni kitus, patarinėjo nuo suolo. Labai tuo džiaugiuosi, nes jei komanda bus tokia, ji galės judėti į priekį“, – vylėsi Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ strategas.

Tuo metu Kauno „Žalgirio“ vyriausias treneris Kazys Maksvytis taip pat turėjo kuo pasidžiaugti. „Iškovojome pergalę, nors ir norėjosi jos smagesnės, trankesnės. Kelis kartus galėjome pabėgti lengviau į priekį, kai turėdavome pranašumą, bet vis nesugebėdavome jo padidinti. Tad ėjome iki pat galo, kai ir sprendėsi nugalėtojas. Kita vertus, gerai, kad praleidome gan mažai taškų, gynyba šiandien buvo tikrai nebloga. Puolimas kažkiek galėjo būti laisvesnis, kartais ir metimų nesumetėme, bet nėra lengva po sunkių rungtynių penktadienį grįžti į savo ritmą. Svarbu, kad iškovojome pergalę, bet tikiuosi, kad kitą savaitę pagerinsime žaidimą“, – samprotavo K. Maksvytis.

Jo teigimu, N. Čanako sugrįžimas padarė Panevėžio komandą pavojingu varžovu. „Konkrečiai šiai dienai jo sugrįžimas Panevėžio ekipai turėjo daugiau emocinę reikšmę. Kalbant apie žaidimą, tai Čanako auklėtiniai visada žaidžia fiziškai, kietai, taip buvo ir šį kartą. Manau, kad pavojinga rungtyniauti prieš komandas, kurios pakeičia trenerį, nes dažniausiai jos būna emociniame pakilime“, – pastebėjo „Žalgirio“ strategas.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją