Giedriaus Žibėno auklėtiniai prieš mėnesį laikinojoje sostinėje buvo labai arti pergalės, tačiau paskutinę minutę išbarstė turėtą persvarą, o viską vainikavo Marcuso Fosterio pražanga puolime lemiamos atakos metu.

Žalgiriečiai išgyveno 97:94, įgijo tarpusavio pranašumą (pirmą mačą Vilniuje laimėjo 81:67) ir praktiškai užsitikrino pirmą vietą reguliariajame sezone.

„Su visa pagarba „Žalgiriui“, bet mes pergalės nusipelnėme daugiau, turint omenyje visas aplinkybes, kurios buvo rungtynėse“, – tuomet po nesėkmės krimtosi G. Žibėnas, tarp eilučių kvestionavęs ir kertinį teisėjų švilpuką.

Su tuo pernelyg nesiginčijo ir Andrea Trinchieri.

„Laimėjome pralaimėtas rungtynes. Bet kartais geriausias dalykas, kurį gali padaryti kaip komanda – laimėti šlykščias rungtynes. Be tokio palaikymo ir tokios arenos niekada nebūtų laimėję tokio mačo“, – pripažino italas.

Nors Eurolygoje finišavo dviem nesėkmėmis iš eilės ir galutine 14-ąją pozicija rikiuotėje, LKL čempionate kauniečiai neklumpa jau keturis su puse mėnesio – nuo lapkričio pabaigos, kai prie savų sienų sensacingai 76:88 neatsilaikė prieš Ąžuolo Tubelio temptą „Neptūną“.

Nors ir ne taip įspūdingai kaip trylikos paeiliui laimėjimų seriją fiksuojantys žaliai-balti, bet pergales į savo kraitį dedasi ir juodai-balti-raudoni. Pastarajame susitikime jie 113:100 pranoko Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Tiesa, per likusius 7 turus „Rytui“ (20-4) pagauti „Žalgirį“ (21-2) bus be galo sudėtinga.

„Rungtynės turnyro lentelės požiūriu nebus labai svarbios, nes tam, kad „Rytas“ aplenktų „Žalgirį“, vilniečiams reikia įveikti kauniečius ir paskui viską laimėti bei sulaukti dar dviejų žalgiriečių pralaimėjimų.

Bet vis tiek tai yra principinis mačas. Turbūt abiejų komandų žaidėjai pamirš tą turnyro lentelę ir galbūt vėl sulauksime intriguojančios kovos. „Žalgiris“ yra po dvikovos Eurolygoje su „Real“, o „Rytas“ žaidžia tik viename fronte ir turi daugiau laiko pasiruošti. Praėjusį kartą vilniečiai Kaune per plauką nelaimėjo“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė komentatorius Vaidas Čeponis.

„Nelabai reiktų dairytis į lentelę ar panašiai. Čia susitinka dvi stipriausios Lietuvos komandos ir tokios rungtynės visada būna įdomios, vadinamos derbiu. Manau, jos ir vėl bus geros.

Praeitose „Rytas“ netgi buvo arčiau pergalės, bet tas galas „Žalgiriui“ pakrypo labai gera linkme. Dabar žalgiriečiams baigėsi Eurolygos sezonas ir jie turi koncentruotis į LKL. Pažiūrėsime, kaip žaidėjai tai sugebės padaryti“, – svarstė treneris Rimas Kurtinaitis.

Apie tai, kad dar ne visi darbai padaryti, užsiminė tiek įstabų proveržio sezoną žaidžiantis Dovydas Giedraitis, tiek kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Motyvacijos tikrai užtenka. Treneris irgi aiškiai pasakė, kokie yra tikslai. Manau, jis tikrai išprašys iš žaidėjų to, ko reikia, ir viskas bus gerai“, – teigė Dovis.

„Manau, kad nestigs nė vienam motyvacijos užbaigti sezoną gerai, bet suprantame, kad lengva nebus. Pernai irgi buvo velniškai sunkios atkrintamosios. Visiškai to paties laukiame ir šiemet. Bet motyvacijos, manau, tikrai netrūks nė vienam“, – pabrėžė Ulė.

Šeimininkų gretose sekmadienį tikrai nebus traumuotų Arno Butkevičiaus ir Karolio Lukošiūno. Abejonių yra ir dėl mūšį su „Real“ praleidusio Tomo Dimšos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją