Didelius žingsnius į priekį šiemet žengė tiek Dovydas Giedraitis, tiek Laurynas Birutis ir pasakyti, kuris iš jų atliko didesnį progresą, nebūtų lengva užduotis.

Vis dėlto nepaisant kelių ryškesnių Biro atkarpų sezone, pliki skaičiai ir statistika antklodę labiau temptų į Dovio pusę.

Tik praėjusį sezoną iš Panevėžio „Lietkabelio“ į „Žalgirio“ stovyklą persikėlęs gynėjas debiutiniais metais Kaune vaidino epizodinį vaidmenį. Tačiau antraisiais metais D. Giedraičio indėlis į komandos žaidimą ir jo įtaka rezultatams išaugo dvigubai.

23-ejų metų vilnietis žaliai-baltų starto penkete pradėjo daugiau nei 60 procentų visų žaistų Eurolygos rungtynių – 19 iš 30.

Pagrindinėje sudėtyje Dovydas pasirodė ir per paskutinį Eurolygos reguliariojo sezono mačą su su Madrido „Real“. Pakiliai mūšį su Eurolygos čempionais pradėjęs gynėjas buvo trečias šeimininkų gretose ir pagal žaidimo laiką (27 min.), ir pagal rezultatyvumą (10 tšk.).

Vertindamas visą „Žalgiriui“ jau pasibaigusį Eurolygos sezoną, D. Giedraitis kaltų neieškojo ir tvirtino, kad tiesiog buvo iššvaistyta per daug brangių taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją