„Šiandien buvome geresni: turėjome daugiau energijos ir kovėmės iki galo, – konstatavo vilniečių kapitonas A. Kavaliauskas. – Mums dar reikia daug dirbti, dar daug ką tobulinti, bet džiaugiamės šia pergale. Ji – tiek klubui, tiek Vilniui, tiek visiems sirgaliams“.

LKL čempionate abi ekipos tarpusavyje šiemet kovėsi trečią sykį: tiek Kaune (79:70), tiek Vilniuje (82:68) iki šiol pranašesni buvo „žaliai-balti“.

„Mes laimėjom“, – tokiu sirgalių skanduočių „Siemens“ arena negirdėjo jau seniai. Į didžiausią sostinės krepšinio aikštę sugrįžęs „Lietuvos rytas“ čia pergalę šventė po daugiau nei pusantrų metų pertraukos – 2014-ųjų birželio 11 dieną buvo įveiktas tuometinis Prienų „TonyBet“ klubas (65:102).

Šiame sezone vilniečiai „Siemens“ arenoje pralaimėjo visus 5 Europos taurės mačus ir kartą nusileido „Žalgiriui“. Apskritai žalgiriečius „Lietuvos rytas“ įveikė po 7 nesėkmių iš eilės – paskutinė pergalė buvo iškovota 2015 metų kovo 18 dieną.

Ilgai lauktą triumfą stebėjo net 9850 sirgalių, kurie iš savo vietų kilo po kiekvieno sėkmingo savo numylėtinių epizodo.

Tiesa, verta paminėti, kad iš Europos taurės „Lietuvos rytas“ paskutines savo rungtynes žaidė prieš savaitę Panevėžyje, o „Žalgiris“ dar vėlų penktadienio vakarą Madride kaip lygus su lygiu grūmėsi prieš „Real“.

– „Žalgirį“ įveikėte po 7 pralaimėjimų iš eilės. Turbūt smagu vėl pralaužti ledus?, – Krepšinis.lt paklausė A. Kavaliausko.

– Žinoma. „Žalgiris“ yra gera komanda, žaidžianti Eurolygoje ir turinti labai daug patirties. Mes šiandien buvome geresni: turėjome daugiau energijos ir kovėmės iki galo. Mums dar daug reikia dirbti, dar daug reikia tobulinti, bet džiaugiamės šia pergale. Ji – tiek klubui, tiek Vilniui, tiek visiems sirgaliams.

– Akivaizdžiai turėjote pranašumą po krepšiu – ar tai ir buvo pagrindinis raktas į pergalę?

– Aš manau, kad šiandien įvykdėme tai, ką planavome. Treneriai šioms rungtynėms ruošėsi labai ilgai, todėl tai yra jų nuopelnas, kadangi jie paruošė tikrai gerą planą.

– Po vieno epizodo triumfuodamas sumušėte delnais su Tomu Pačėsu. Ar galima teigti, kad šis treneris komandai padėjo susigrąžinti pasitikėjimą savimi?

– Taip, treneris duoda labai daug energijos žaidėjams, užveda visus. Jeigu rėkia, tai rėkia iš emocijų – tai duoda energijos: visi užsiveda, visi žaidžia iki galo. Pasaka. Mums dar daug liko dirbti, bet mes atidirbsim ir eisim į priekį.

– Kaip jaučiatės sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje?

– 10 metų joje nežaidžiau, todėl negalima iškart tikėtis stebuklų, bet po truputį įgaunu pasitikėjimą būnant ketvirtu numeriu. Kai reikia, galiu ir penktu pažaisti. Tikrai kol kas tereikia daug darbo įdėti.

– Ar galima sakyti, kad kai nėra Roberto Javtoko, „Lietuvos ryto“ priekinė linija yra stipresnė?

– Provokuojantis klausimas (juokiasi).

– Kaip visada, problemų „Lietuvos rytui“ pridarė Paulius Jankūnas (22 taškai). Ar jums buvo iššūkis prieš jį gintis?

– Jam pradžioje nesisekė, bet vėliau jis sumetė savo metimus. Paulius – aukšto lygio žaidėjas, todėl sunku jį stabdyti.

– „Siemens“ arena buvo sausakimša. Ar sirgalių palaikymas prisidėjo prie tokio gero žaidimo?

– Žinoma. Jautėme jų palaikymą, kada labiausiai reikėjo. Ačiū jiems – tikrai malačiai.

– Pajutę pergalės skonį dabar Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą veikiausiai pasitiksite su vieninteliu tikslu?

– (juokiasi) Tiek Karaliaus taurėje, tiek LKL mes visada turėjome tik vieną tikslą. Bet dabar laukia sunki savaitė, kuomet reikės žaisti dvi rungtynes iš eilės. Susikoncentruosime joms: gerinsim ir puolimą, ir gynybą, ir visais aspektais bandysime tobulėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)