Ketvirtoji vieta Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, pralaimėjimas Kėdainių „Nevėžiui“ BBL aštuntfinalyje (83:78 ir 83:107) ir LKL ketvirtfinalyje apmaudžiai 2-3 nusileista Utenos „Juventus“ krepšininkams – gana neblogas rezultatas komandai, kuri 2015-ųjų pavasarį vos neiškrito į NKL pirmenybes.

Vis tik finišas galėjo būti ir dar įspūdingesnis, bet koją pakišo nelauktas kluptelėjimas Panevėžyje prieš „Lietkabelį“ (65:67), kuris iš V. Šeškaus auklėtinių atėmė trečią vietą LKL reguliariajame sezone.

Šią poziciją paskutinę akimirką nugvelbęs Klaipėdos „Neptūnas“ šiuo metu yra per žingsnį nuo didžiausios sensacijos Lietuvos krepšinio istorijoje.

Dainiaus Adomaičio komanda ekipa pusfinalyje prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ pirmauja 2-1, o ketvirtąjį serijos iki trijų pergalių mačą ji žais penktadienį namuose.

Uostamiesčio ekipa laimėjo pirmąsias dvi rungtynes tiek Vilniuje (83:71), tiek Klaipėdoje (70:68), bet Tomo Pačėso kariauna prieš savo žiūrovus antrą kartą iš eilės nepasišiukšlino (66:64) ir sugrąžino intrigą.


Kol kas per visą šalies krepšinio istoriją atsitiesti ir laimėti seriją, suklupus pirmose dvejose rungtynėse, pavyko tik vienai komandai. 1996 metų finale Kauno „Atletas“ buvo išsiveržęs į priekį 2-0, bet „Žalgiris“ atsakė trijų pergalių serija ir tapo čempionu.

Pusę praėjusio sezono „Lietuvos rytui“ vadovavęs V. Šeškus neabejoja, kad sostinės klubas pakartos legendinį žalgiriečių išsigelbėjimą.

„Aš lieku prie savo nuomonės: vis dėlto „Lietuvos rytas“ tikrai yra stipresnė komanda ir turėtų laimėti 3-2“, – prognozavo prieniškis.

Klabėdamas su Krepšinis.lt treneris pasidalijo mintimis apie visus nustebinusią LKL pusfinalio seriją, įvertino pasibaigusį „Vytauto“ sezoną ir užsiminė apie ateities planus.

Virginijus Šeškus

– Treneri, jau prieš kurį laiką baigėte sezoną, tai ar spėjote įsitaisyti fotelyje ir mėgautis krepšiniu kaip žiūrovas?

– (juokiasi) Nelabai pavyksta – vyksta darbas. Dar turime skolų: reikia surinkti žaidėjams atlyginimus. Dar kol kas esu darbo režime.

– Sezono pradžioje apie skambius tikslus kalbėjote tyliai, bet rezultatai kalbėjo patys už save. Ar apmaudu, kad visuose trijuose frontuose – BBL, LKL ir Karaliaus Mindaugo taurėje – likote be medalių?

– Dėl BBL tikrai neapmaudu. Po Karaliaus Mindaugo taurės turnyro daug mūsų žaidėjų iškrito iš rikiuotės, todėl daug vilčių antrose rungtynėse prieš Kėdainių „Nevėžį“ nedėjome (atsakomąją aštuntfinalio dvikovą išvykoje pralaimėjo net 83:107 – Krepšinis.lt). Nors grupėje užėmėme pirmą vietą, mes supratome, kad dviem frontais tikrai nepatrauksime. O dėl LKL kažkiek skaudu, nes sezono metu žengėme 3-4 vietoje ir ketvirtfinalyje turėjome namų aikštės pranašumą... Save nuraminant galima pasižiūrėti, kokios komandos liko už mūsų, nes jų biudžetai tikrai nebuvo mažesni nei Prienų.

Po praėjusių metų mes turėjome skolų, reikėjo su žmonėmis atsiskaityti, tai tas darbas nebuvo lengvas. Be to, po Naujų metų mus ėmė kamuoti traumos, nors sezono pradžioje turėjome tikrą gerą sudėtį. Jeigu nebūtume turėję traumų virtinės, kai vienu metu netekome net 5 žaidėjų, manau, kad mes būtume įvykdę savo tikslą patekti tarp keturių stipriausių. Bet ketvirtfinalyje pasijautė, kad tiek Vytautas Šulskis, tiek Laimonas Kisielius buvo labai pavargę ir mums jų labai trūko. Bet jeigu žiūrėtume bendrą sezono vaizdą, tai čempionatas buvo nusisekęs, nes „Vytauto“ vardas skambėdavo ir sirgalių turėjome nemažai. Iš 10 galėčiau parašyti 8.

– Ar jau yra kokių nors minčių apie kitą sezoną?

– Užimta penkta vieta suteikia mums teisę žaisti kokiame nors Europos turnyre, todėl mes norime, kad FIBA su Eurolyga kuo greičiau išsiaiškintų savo santykius ir pasakytų, kas kur gali žaisti ir kiek Lietuvai vietų yra duodama. Pagal tą situaciją mes ir rinksime komandą. Aišku, tai padaryti vėl nebus lengva. Apskritai, kiti LKL klubai, kaip pavyzdžiui „Lietkabelis“, turės tikrai didelių ambicijų. Labai daug kas priklausys nuo to, kaip seksis sezono metu apjungti visą komandą, nes daug kas priklauso ir nuo sėkmės. Prienams praėjusiame sezone sėkmė irgi šypsojosi: kiek rungtynių po pratęsimo ar vienu tašku laimėjome. Kitąmet bus tikrai sunku, nes tikiu, kad LKL bus dar stipresnis.

– Bet jūsų ateitis aiški – liekate Prienuose?

– (juokiasi) Dabar išvis apie nieką negalvoju. Prienuose tikrai yra gerai, bet čempionato metu mums visuomet pritrūksta vieno kito euro, todėl treneriui nėra lengva... Man laikotarpis po atleidimo iš „Lietuvos ryto“ buvo sunkus, paskui laikiau kumščius, kad Prienai liktų LKL pirmenybėse, nuo birželio mėnesio ieškojau pinigų skoloms grąžinti, nes kai kurie agentai jau norėjo bankroto bylas kelti, po to ilgai ieškojau rėmėjų... Ir kai atėjo Naujieji metai, pajutau, kad jau baterijos senka. Gerai dar, kad bent jau geri rezultatai buvo. Gavosi taip, kad visus metus turėjau dirbti ir jausti įtampą. O dar žinant mano charakterį, kad aš aikštelėje negaliu ramus būti, tai žinote... (juokiasi) Buvo labai sunkūs metai, todėl norisi susitvarkyti, apsitarti viską su pagrindiniais rėmėjais, nes jeigu pinigų nebus, tai galbūt teks ne tokią stiprią komandą lipdyti. Bet dar nieko nežinau – čia tik pamąstymai.

Šarūnas Vasiliauskas

– Žinant situaciją rinktinėje su įžaidėjais, jūsų auklėtinis Šarūnas Vasiliauskas turi geras galimybės sulaukti pakvietimo į treniruočių stovyklą. Bet ar jis turi vilčių šiemet vėl prasibrauti į dvyliktuką (žaidė 2014 metų pasaulio čempionate)?

– Būtume patekę tarp keturių geriausių LKL komandų, tai dar būtų galėjęs parodyti, ką iš tikrųjų gali, bet sezono metu Vasiliauskas tikrai neblogai žaidė. O kas liečia rinktinę, tai nežinau: apie Mindaugą Girdžiūną dabar visi šneka, yra daugiau kandidatų panašaus lygio. Jonas Kazlauskas labiau mėgsta žaidėjus, kurie gali gerai gynyboje dirbti, o Vasiliauskas – taip, vyras stengiasi, bet jo kūnas nėra labai tvirtas. Manau, kad yra šansų, nes tikrai neblogai žaidė ir Lietuvoje iš lietuvių įžaidėjų, imant visą sezoną, buvo vienas geriausių. Spėčiau, kad bent į stovyklą turėtų jį pakviesti – žmogus eina į priekį, tai reikia dar kartą pabandyti.

– Grįžkime prie LKL kovų. Ar jus nustebino Klaipėdos „Neptūno“ pergalės pusfinalio serijoje prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“?

– (atsidūsta) Aš lieku prie savo nuomonės: vis dėlto „Lietuvos rytas“ tikrai yra stipresnė komanda. Aišku, „Neptūnas“ taip yra gera komanda ir žaidžia gerai, bet aš manau, kad yra didelė tikimybė, kad „Lietuvos rytas“ laimės. Iš kitos pusės, „Neptūnas“ tikrai žaidžia neblogą žaidimą ir matosi, kad vyrai stengiasi gynyboje. Bet „Lietuvos rytas“ išvis nežaidžia savo žaidimo. Šita komanda – tikra puolimo mašina. Net „Žalgiris“ neturi tokių metikų. Bet kaip jie įmeta 66 taškus...Gediminas Orelikas gauna kamuolį ties tritaškiu, bet kartais net nežiūri į krepšį, centruoja, ieško kam kamuolį perduoti – juos gal čia kokia psichologija laužia? Mane tikrai nustebino tokia serijos pradžia, nes favoritu laikiau „Lietuvos rytą“. Vis dėlto pagal jėgų santykį vilniečiai turėtų laimėti 3-2.

Angusas Johnas Brandtas, Artūras Jomantas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)