„Raptors“ subyrėjo antroje rungtynių pusėje. Trečią kėlinį svečiai pralaimėjo 20:31, o ketvirtą – 19:30. Pastarajame „Raptors“ vienu metu pralaimėjo net 0:18 atkarpą bei taip pasirašė savo likimo nuosprendį.

Po tragiškų „Raptors“ rungtynių už Atlanto ieškoma atsakymų į tuos pačius klausimus – kur dingę Toronto komandos lyderiai DeMaras DeRozanas ir Kyle‘as Lowry bei kodėl kamuoliais nemaitinamas puikiai šioje serijoje rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas?

Lietuvis rungtynėse Indianapolyje per 26 minutes pelnė 14 taškų (5/9 dvit., 4/6 baud.), atkovojo 9 ir perėmė 2 kamuolius bei blokavo 2 metimus. Tinklapis „Raptors Republic“ vidurio puolėjo pasirodymą įvertino raide „A“ ir nepraleido progos sukritikuoti jo komandos draugus bei trenerius.

„Taigi turite šį vyruką, – rašoma ties J. Valančiūno pavarde. – Didelį vyruką. Tokį vyruką, kuris po krepšiais gali daryti ką panorėjęs. Tokį, kuris atlieka gerus metimus, kuris pataiko daugelį savo metimų. Jis kovoja dėl kamuolių kaip žvėris. Gerai darbuojasi gynyboje ir blokuoja metimus. Jūs jam neduodate kamuolio, tačiau jis vis tiek aršiai kovoja po krepšiais ir surenka savo taškus... Atsiprašau, bet šioje serijoje jis žaidžia taip sumautai gerai... Įsivaizduokite, jei jis būtų įtrauktas į „Raptors“ žaidimo planą.“

Tuo metu „Raptors“ duetas D. DeRozanas ir K. Lowry eilinį kartą buvo nuskalpuoti. Kartu „dinozaurus“ į priekį turintys vesti krepšininkai pataikė vos 7 metimus iš 27 (3/13 ir 4/14 atitinkamai) ir pelnė tik 18 taškų. Pirmasis buvo įvertintas raide „F“, o antrasis – „C+“.

Vis dėlto pats D. DeRozanas tragedijos iš viso šio reikalo nedaro.

„Negalime apie šią situaciją kalbėti lyg apie laidotuves. Septintos serijos rungtynės – šansas mums žaisti krepšinį“, – kalbėdamas spaudos konferencijoje sakė amerikietis.

Jam pritarė ir vis didesnį spaudimą jaučiantis „Raptors“ strategas D. Casey. Bendraudamas su žurnalistais treneris dar kartą pakartojo: „DeMaras ir Kyle‘as yra mūsų lyderiai ir žvaigždės, todėl per juos ir žaidėme, ir žaisime.“

„Esu nusiminęs – paleidome daug galimybių laimėti rungtynes, žengti toliau. Tačiau mes suprantame, kad ši serija yra sunki fiziškai ir kitais aspektais. Reguliariame sezone dėl to ir kovojame, kad atkrintamosiose turėtume namų aikštelės pranašumą.

Mes tikrai kovosime, atsakysime priešininkams. Mes ir anksčiau prastai atakuodavome, tačiau tada grįždavome į gynybą ir „atstovėdavome“. Šių rungtynių pradžioje buvo tas pats, tačiau antroje jų pusėje viskas dingo. Visgi aš mačiau, kad mes galime apsiginti, todėl tikiu savo komanda. Dabar grįžtame į Torontą ir sieksime pergalės.“

Lemiamos serijos rungtynės bus žaidžiamos pirmadienį Toronte. Mačo nugalėtojas pateks į Rytų konferencijos pusfinalį, kuriame susitiks su Majamio „Heat“ ir Šarlotės „Hornets“ poros nugalėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)