Bet balse vis dar buvo girdimas tas pats pasitikėjimas, kurio vedamas 194 cm ūgio gynėjas vasarą nusprendė nepratęsti sutarties su Vilniaus „Lietuvos rytu“ ir savo laimę išbandyti svetur.

„Tikrai yra variantų ir jau keletą atmečiau – tiesiog ieškau sau geriausio“, – dar liepos 20-ąją Krepšinis.lt prisipažino A. Juškevičius.

Bet praėjo jau daugiau nei du mėnesiai ir kaunietis – vis dar bedarbis. Kortas galėjo sumaišyti ir ne itin sėkmingas pasirodymas olimpiadoje. Pirmoje pasirengimo ciklo dalyje įspūdingą formą demonstravęs gynėjas po nesėkmingų pasirodymų prieš Ispanijos rinktinę prarado Jono Kazlausko pasitikėjimą, todėl ant „Carioca 1“ arenos parketo išbėgo vos tris kartus.

Šiuose mačuose olimpietis žaidė po 9 minutes ir rinko po 3,3 taško bei 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Nepaisant to, grįžęs į Lietuvą A. Juškevičius sulaukė kiek neįprasto Rimo Kurtinaičio pasiūlymo. Visgi jo nepriėmęs krepšininkas užrūstino vieną geriausių šalyje krepšinio specialistų.

„Mane nuvylė kai kurie krepšininkai, kuriems siūliau prisijungti treniruotis: mes duodame maitinimą, viešbutį, trenerius. Klubų dar neturi nei Adas Juškevičius, nei Arvydas Eitutavičius, bet jie atsisakė su mumis treniruotis, nes, matyt, ir taip viską moka. Čia jų tokia asmeninė tobulėjimo rūšis.

Beje, tokio žaidėjo – metiko – kaip Adas ir ieškau. Tačiau jo į komandą dabar jau tikrai nekviesiu“, – rugpjūčio pabaigoje Krepšinis.lt pasakojo naujasis Kantu „Pallacanestro“ vairininkas.

Adas Juškevičius

Pats krepšininkas šią situaciją įvertino kiek ramiau.

„Su treneriu tiesiogiai nekalbėjau – viskas vyko per kitą asmenį. Buvo pasiūlymas prisijungti prie komandos treniruočių, nes jiems trūko žaidėjų, bet aš ką tik buvau grįžęs iš rinktinės, todėl norėjau savaitę pabūti su šeima ir sportuoti individualiai, todėl treniravausi vienas“, – paaiškino gynėjas, kurį dar prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes aplankė gandrai.

Nors ir atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje, Adas atgal į Lietuvą nesižvalgo ir laukia tik užsienio klubų pasiūlymų. Nors Prancūzijos ar Vokietijos pirmenybės startuoja jau šią savaitę, stipriausių Europos nacionalinių čempionatų dalyviai prie starto linijos išsirikiuos tik spalio mėnesį.

Pirmosios oficialios rungtynės Ispanijoje ir Italijoje bus žaidžiamos spalio pirmąjį, o Turkijoje ir Graikijoje – antrąjį savaitgalį.

„Kiekvieną dieną sportuoju ir konsultuojuosi su fizinio rengimo treneriais, pagal kokias programas treniruotis, kad aš atvažiavęs į klubą būčiau iš karto pasiruošęs. Tik negali žinoti: skambutis gali būti šiandien, gali būti po savaitės, gali ir po mėnesio. Bet laukiu, kol bus variantas ir važiuosiu“, – pasakojo „lagamininėmis“ nuotaikomis gyvenantis A. Juškevičius.

„Combo“ gynėjas praėjusiame LKL čempionate vidutiniškai rinko 8,7 taško, 2,5 atšokusio kamuolio ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir pasidabino bronzos medaliu.

Per savo karjerą Adas dar yra vilkėjęs Kauno „Triobet“, Kauno „Žalgirio“, Prienų „TonyBet“ ir vokiečių Brėmerhafeno „Eisbaren“ komandų marškinėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)