Adaptacinis E. Šeškaus periodas Raseiniuose ilgai neužtruko – krepšininkas jau pirmųjų NKL turų metu įrodė, jog ne veltui buvo vadinamas talentingiausiu savo kartos krepšininku.

Debiutinėse rungtynėse su „Šilutės“ komanda gynėjas sugebėjo pelnyti 28 taškus, atkovoti 6 kamuolius ir atlikti 3 rezultatyvius perdavimus. Kad tai nebuvo vienos dienos sėkmė, „Rasų“ naujokas įrodė ir kitos dienos mače Palangoje, kuomet nuo trigubo dublio jį skyrė tik du rezultatyvūs perdavimai.

Nepaisant stulbinančių asmeninių pasiekimų, tinklapio nklyga.lt paprašytas įvertinti savo sportinę formą, krepšininkas buvo savikritiškas.

„Tikrai nemanau, kad šiuo metu esu pasiekęs geriausią sportinę formą. Iki to man dar reikia daug ir sunkiai dirbti“, – šiuo klausimu nedaugžodžiavo E. Šeškus.

– Edvinai, praėjusią savaitę debiutavote komandoje ir žaidėte su „Palangos“ bei „Šilutės“ ekipomis, kurios kol kas yra tarp stipriausių lygos komandų. Kaip manote, kas lėmė tokį gerą jūsų žaidimą?

– Gerą žaidimą lėmė labai didelis noras žaisti – buvau tikrai išsiilgęs žaidimo minučių. Aišku, trenerio pasitikėjimas ir komandos draugų palaikymas taip pat buvo svarbūs veiksniai. Man labai smagu, kad nuo pat pirmųjų rungtynių treneris manimi pasitikėjo ir suteikė daug žaidimo minučių.

– Kodėl nepavyko iškovoti pergalės Palangoje?

– Manau, kad Palangoje mums trūko gynybos, nes į savo krepšį praleidus 93 taškus, laimėti būna labai sunku. Galbūt jautėme nuovargį po penktadienio rungtynių, bet turime patobulinti gynybą.

– Į Raseinius atvykote nepavykus įsitvirtinti „Lietuvos ryto“ komandoje. Kaip jautėtės ir vėl gaudamas stabilų žaidimo laiką?

– „Lietuvos ryto“ klube yra daug gerų žaidėjų ir ten įsitvirtinti tikrai sunku. Tačiau dabar man geriausias variantas yra Raseiniai, nes čia galiu rasti geras sąlygas sportuoti ir tobulėti. Aišku, smagu vėl stabiliai rungtyniauti ir tikiuosi tokį žaidimą išlaikyti iki pat sezono pabaigos.

– Kaip sekėsi apsiprasti „Rasų“ komandoje?

– Šioje komandoje apsipratau labai lengvai. Daugelį čia esančių komandos draugų pažinojau anksčiau, o tie, kurių nepažinojau labai šiltai priėmė. Apsiprasti padėjo ir faktas, kad trenerio Alberto Vilimo pasitikėjimą jaučiau nuo pirmosios treniruotės. Mes gyvename „Karpynėje“, čia ir sportuojame, todėl reikia sutikti, kad turime labai geras tiek sportavimo, tiek ir gyvenimo sąlygas.

– „Rasų“ komandoje taip pat rungtyniauja ir kitas „Lietuvos rytui“ priklausantis žaidėjas – Augustinas Jankaitis. Kaip sutariate su juo?

– Su Augustinu esame pažįstami jau gana seniai ir, man atvykus į Raseinius, jis pasitiko su plačia šypsena veide. Kartu sportuodavome ir „Lietuvos ryto“ stovykloje, o jis yra tikrai linksmas ir draugiškas vaikinas. Galiu pridurti, kad mes nepamiršome ir žaidimo du prieš du, kuris puikiai veikė, kai su „Lietuvos ryto“ komanda laimėjome Eurolygos jaunimo turnyrą.

– Kaip manote, kiek toli šį sezoną gali eiti „Rasų“ komanda?

– Neįveikiamų komandų šioje lygoje nėra, todėl „Rasai“ yra pajėgūs eiti toli. Galbūt mums reikėtų pagerinti savo gynybą, tačiau šį sezoną mes galime daug ką nuveikti.

– Nuo šių metų NKL priėmė taisyklę, kad jauni žaidėjai sezono metu gali migruoti tarp NKL ir LKL klubų. Galbūt šį sezoną dar sugrįšite į sostinės komandą?

– Mano planas kol kas yra tobulėjimas bei metimo ir fizinės formos gerinimas. Reikia įgauti pasitikėjimą savimi, įrodyti, kad galiu žaisti krepšinį ir vieną dieną tikiuosi sugrįžti į „Lietuvos rytą“.

– Ką jums reiškia naudingiausio savaitės žaidėjo vardas?

– Labai smagu ir tai skatina dar daugiau dirbti, bet aš to nesureikšminu. Prie to prisidėjo komandos draugai, kurie negaili perdavimų, kaip ir minėjau, treneris taip pat manimi pasitikėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)