Po įspūdingo debiuto Europoje, vilkint Las Palmo „Gran Canaria“ marškinėlius, pakilti į aukščiausią lygį K. Pangosui sekasi kiek sunkiau nei daugelis tikėjosi. Per pirmąsias trejas Eurolygos rungtynes žalgirietis pataikė vos 3 tritaškius iš 16 bei iš viso surinko tik 14 taškų.

Tačiau akistatoje prieš Tel Avivo „Maccabi“ (74:87) krepšininkus kanadietis vis dažniau džiugino Kauno sirgalius taikliais tolimais šūviais: tikslą pasiekė 3 tritaškiai iš 5 bandymų. Aikštelę krepšininkas paliko sužaidęs rezultatyviausias sezono rungtynes – su 11 taškų buvo antras komandoje.

„Nepasakyčiau, kad man tai buvo geriausios rungtynės, tiesiog jų pabaigoje pataikiau kelis metimus. Norėdamas, kad komanda laimėtų, turiu dar daug dalykų atlikti žymiai geriau“, – mintimis su Krepšinis.lt dalijosi K. Pangosas.

Jam akistatoje su žydais labiausiai koją kišo asmeninės pražangos: dar iki pertraukos gynėjas jų susirinko tris, o mačą anksčiau laiko turėjo baigti dėl išnaudoto penkių nuobaudų limito.

„Atlikau keletą kvailų pražangų, porą kartų sužaidžiau per daug agresyviai. Paskutinė pražanga irgi buvo kvailoka – stengsiuosi, kad tai daugiau nebepasikartotų“, – galvą krapštė vos 14 minučių žaidęs K. Pangosas.

Nors visa „Žalgirio“ komanda išprovokavo 17 varžovų pražangų, tačiau prie baudų metimų linijos vienintelį kartą stojo tik Leo Westermannas. 2 baudų metimai per 40 minučių – tikrai ne toks rezultatas, kokio norėtų greitą žaidimo stilių propaguojantis Šarūnas Jasikevičius.

„Manau, kad nebuvome tinkamai nusiteikę rungtynėms: tiek puolime, tiek gynyboje nežaidėme taip kietai, kaip reikėjo. O prie baudų metimų linijos turime žygiuoti dažniau, nes tai – lengvi taškai. Šis skaičius ir parodo, kad nebuvome agresyvūs“, – svarstė „Žalgirio“ naujokas.

Eurolygoje pamažu apsiprantantis K. Pangosas pripažįsta, kad iki tikrojo žaidimo jam trūksta gana nemažai, tačiau savęs pliekti neskuba. O kad gali tiksliai atakuoti iš tolimesnių distancijų, sėkmingai vadovauti komandos atakoms ar ją netgi ištempti lemiamais momentais, jis jau įrodė LKL čempionate.

Vietiniame fronte jo rezultatyvumo vidurkis siekia 10,8 taško, o ir atakuoti iš tolimesnių distancijų sekasi kiek geriau – 36,8 proc.

„Dar tikrai galiu geriau gintis, sėkmingiau dalintis kamuoliu su komandos draugais, sukurdamas jiems progų atakuoti laisviems, ir tiksliau organizuoti žaidimą. Aišku, galiu ir geriau pataikyti.

Aš nesistengiu galvoti – Eurolyga ar Lietuvos čempionatas – aš su kiekvienomis rungtynėmis stengiuosi žaisti agresyviau ir būti kuo naudingesnis komandai. Visada atiduodu visas jėgas, kad kitame mače pasirodyčiau dar geriau. Ir tą progresą norėčiau tęsti viso sezono metu“, – galimybių ribų nusibrėžti neketino kanadietis.

Tiek P. Pangosas, tiek „Žalgiris“ dviejų iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje kartėlį mėgins nusiplauti LKL akistatoje Kėdainiuose. Čia jau šeštadienio vakarą šalies čempionai žais prieš „Nevėžį“.

Artimiausias Eurolygos mūšis – penktadienį vėl namuose prieš Stambulo „Darussafaka“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)