„Tikrai nesutinku, kad kažkas nesistengia, – žiniasklaidoje kaltintus amerikiečius gynė Mindaugas Girdžiūnas. – Visi atiduoda visas jėgas. Tiesiog čia toks sutapimas, kad LKL truputį buksuojame. Bet mes nestovime vietoje ir manome, kad viskas bus gerai“.

„Po Europos taurės rungtynių šiek tiek atslūgsta emocijos, galbūt dėl to ir būna šioks toks atsipalaidavimas. Bet, aišku, tai nepateisinama“, – pridėjo jis.

26-ąjį gimtadienį minintis „Neptūno“ gynėjas antradienio rungtynes Milane stebėjo per televizoriaus ekraną. Šeštadienio akistatoje prieš „Lietkabelį“ jis, besiverždamas link krepšio, įsirėžė į varžovą ir krisdamas ant nugaros po ja pakišo kairę ranką. To rezultatas – dviejų riešo kaulo lūžiai, gipsas ir poilsis nuo krepšinio.

„Aš labai ilgą laiką nebuvau praleidęs nė vienų rungtynių, todėl stebėti iš šalies yra labai sunku. Bet dabar mano rankai reikalinga ramybė – tikrai nežaisiu dar bent du mėnesius“, – situaciją aiškino klaipėdietis.

O antro dirigento Dainiui Adomaičiui mūšyje su italų turtuoliais tikrai reikėjo, nes Danieliui Ewingui ir į įžaidėjo poziciją pastumtam Martynui Mažeikai atlaikyti varžovų spaudimą nebuvo labai lengva. Būtent kibi milaniečių gynyba ir išprovokavo ne vieną vaikišką „Neptūno“ klaidą, kurios galiausiai lėmė apmaudžią nesėkmę (71:79), nors prieš lemiamą ketvirtį uostamiesčio ekipa dar turėjo taško persvarą.

„Manęs tikrai nenustebino, nes aš tikėjau, kad jie gali ne tik sukovoti, bet ir laimėti. Jeigu būtų išvengę vaikiškų klaidelių, rezultatas galėjo būti ir dar geresnis“, – komandos draugų galimybėmis neabejojo M. Girdžiūnas.

LAST-32 etapo J grupėje „Neptūnas“ po pirmo rato rikiuojasi trečias ir dar tikrai gali pakovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Kitą savaitę D. Adomaičio auklėtiniai Klaipėdoje vėl žais su „EA7 Emprio Armani“ ekipą. Net ir nesėkmės atveju durys neužsivertų: reikėtų įveikti tiek Berlyno ALBA (pirmame mače laimėta 73:65), tiek Salonikų „Aris“ (neprilygta 58:84) komandas bei tikėtis palankių rezultatų kitose arenose.

„Tikiuosi tik geriausio. ALBA jau įveikėme Klaipėdoje, tai manau, kad tai pakartoti galime ir išvykoje. O „Aris“ Klaipėdoje mums taip pat įveikiamas“, – neabejojo pernai tarp Lietuvos rinktinės kandidatų įtrauktas, tačiau treniruočių stovykloje taip ir neatsidūręs krepšininkas.

Artėjantį savaitgalį „Neptūno“ laukia nemenkas išbandymas ir nacionalinėse pirmenybėse – per dvi dienas laukia dvi akistatos namuose: šeštadienį teks žaisti su „Šiauliaus“, o sekmadienį – prieš principinį varžovą Utenos „Juventus“ klubą.

„Stengsimės, kad tokių pralaimėjimų kaip „Dzūkijai“ ir „Lietkbeliui“ nebebūtų, nes po tokių rungtynių mums dar labiau užverda pyktis ir kitame mače norisi įrodyti, kad tai tebuvo netikėtumas“, – kovingai prieš savaitgalio dvikovas kalbėjo 188 cm ūgio gynėjas.

LKL čempionate D. Adomaičio auklėtiniai su 10 pergalių ir 10 nesėkmių rikiuojasi treti, bet jiems ant kulnų lipa Prienų-Birštono „Vytautas“ (10/10) ir „Juventus“ (10/10).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)