Kai praėjusių metų NBA naujokų biržoje „Knicks“ 4-uoju šaukimu pasirinko tuomet dar 19-metį milžiną iš Latvijos, Niujorko komandos aistruoliai švilpė ir reiškė nepasitenkinimą. Prabėgus pusmečiui viskas yra tiesiog apsivertę aukštyn kojomis. Iki 221 cm ūgio išstypęs 20-metis latvis tikru herojumi tapo ne tik dėl savo jaunojo talento iš proto einančioje gimtinėje, bet ir Niujorke, atšiauriai pasitikusiame „nežinomą vaikiną“ iš tolimosios Europos.

Latvia w/ the best display at #nytimestravelshow ft @kporzee pic.twitter.com/LBYc46aO1p— Emily (@Emmali18) January 8, 2016

K. Porzingis neabejotinai tapo vienu didžiausių šio sezono NBA atradimų. Jo marškinėlių pardavimo tempai sparčiai auga, NBA tenka užsakinėti papildomas partijas, o pats latvis dividendus toliau kraunasi įspūdingais skrydžiais virš varžovų galvų ir stabiliu žaidimu, tikrai neatspindinčiu tikrojo jo amžiaus. Vidutiniškai 14 taškų per rungtynes, 7,8 atkovoto kamuolio, 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir 34 proc. tritaškių taiklumas – tai jaunojo latvio statistika debiutiniame NBA sezone.

Visgi 20-mečiui latviui JAV nėra lengva – tenka atlaikyti milžinišką dėmesį tiek NBA arenose, tiek už aikštelės ribų. Pasirodyti gatvėje ir būti neatpažintam jau tapo prabanga. „Porzingiomanija“ diena iš dienos stiprėja tiek Latvijoje, tiek už Atlanto. Gimtojoje krepšininko Liepojoje į miestą įvažiuojančius svečius pasitinka didžiuliai plakatai su K. Porzingio veidu, o šalies prezidentas Raimundas Vejuonis pagarsėjo savo raginimu žmones balsuoti už Kristapą NBA „Visų žvaigždžių“ komandų rinkimuose.

#Liepāja no sirds lepojas ar @kporzee! Kristaps Porzingis #NBAVote pic.twitter.com/LHuE5YhNVJ— Liepāja (@liepajalv) January 12, 2016

Į aukštaūgį blondiną krypsta ir amerikiečių merginų akys, tačiau pats K. Porzingis tvirtina išrinktosios dar nesusiradęs. Latviui jau lipdoma „sekso simbolio“ etiketė, nors pats krepšininkas, kaip ir galima tikėtis, tokio epiteto kratosi. Visgi, paklaustas apie merginas, krepšininkas neatsuka nugaros reporteriams.

„Supraskite, juk visą laiką reikia surasti laiko merginoms, ar ne? Tačiau kol kas nėra nieko rimto. Nieko pernelyg rimto. Stipriai socializuotis Niujorke dar nesuspėjau, daugiausiai dėmesio skiriu krepšiniui, tačiau kai turiu laiko, stengiuosi susipažinti su įdomiais žmonėmis“, – paklaustas apie „lovos reikalus“ mįslingai prieš keletą dienų pareiškė K. Porzingis.

Kad atsilaikytų nuo pagundų ir spaudimo, į Niujorką K. Porzingis paprašė atvykti visos savo šeimos – tėvų ir brolio Janio, kuris jam yra tikras globėjas. „Patikėkite, kai noriu, aš turiu vietelę, kur galiu pabėgti“, – nusijuokia jaunasis latvis, tačiau netrukus surimtėja. – Visgi aš čia atvykau ne tam, kad linksminčiausi, o kad žaisčiau krepšinį.“

A photo posted by Kristaps Porzingis (@kporzee) on Jan 11, 2016 at 6:16pm PST

Trečiadienio vakarą buvo paskelbta, kad K. Porzingis dalyvaus NBA Kylančių žvaigždžių rungtynėse „Visų žvaigždžių“ savaitgalio metu.

„Esu nepaprastai laimingas ir gyvenu tarsi svajonėje. Tikiuosi, kad šventės metu žmonėms padovanosiu ne vieną akį džiuginantį epizodą“, – pažymi jaunasis latvis.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį K. Porzingis antrą kartą per karjerą NBA aikštelėje susirems su kitu milžinu iš Baltijos šalių – 23-ejų J. Valančiūnu.

Pirmasis mačas, lapkričio 10 d. įvykęs Toronto „Air Canada Centre“ arenoje , baigėsi „Raptors“ pralaimėjimu 109:111. Tąsyk K. Porzingis ant parketo praleido 20 min., per kurias pelnė 8 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir galingai įkrovė į krepšį per J. Valančiūną. Pats Jonas tąsyk per 32 min. surinko „dvigubą dublį“ – 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Jeigu „Raptors“ pavyks nugalėti, tai bus 10-oji komandos pergalė iš eilės NBA lygoje. Tokios ilgos laimėjimų serijos „dinozaurams“ nebuvo pavykę iškovoti per visą klubo istoriją.

Lietuvos laiku mačas Toronte prasidės 3 val. nakties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)